Nieuwsfeed

“Russische bommenwerpers vormen grotere bedreiging dan spionageballonnen”

De frequente vluchten van Russische bommenwerpers in de buurt van het Belgische luchtruim vormen een grotere bedreiging dan eventuele spionageballonnen die boven ons grondgebied vliegen. Dat zegt luitenant-kolonel Alain Burton, die het bevel voert over het Control & Reporting Centre (CRC) dat het Belgisch luchtruim bewaakt, woensdag aan Belga.

Krantenkoppen in België

“Ze publiceerden de geboorteakte van Elton Johns zoon voor hij die zelf zag”: hierom draait de rechtszaak tegen de Britse pers

Maandag startte de rechtszaak tegen Associated Newspapers, de uitgever van onder meer de Britse krant ‘The Daily Mail’. Verschillende beroemdheden, waaronder prins Harry (38), Elizabeth Hurley (57) en Elton John (76) pikken het niet langer dat hun privacy zo enorm werd geschonden door de pers. Ook vandaag volgen we de tweede procesdag op de voet. Dit werd gisteren allemaal besproken.

Lees meer »

Vereenvoudiging variabele energietarieven is er (nog steeds) niet: gebrek aan transparantie op de gas- en elektriciteitsmarkt blijft

Wie vandaag een nieuw energiecontract afsluit, vindt enkel bij Luminus een vaste tariefformule. Alle andere energieleveranciers bieden uitsluitend variabele tarieven. Ze hanteren daarbij een veelvoud aan formules. Dat leidt volgens energieregulator CREG tot een gebrek aan transparantie op de energiemarkten. De CREG pleitte daarom enkele maanden geleden voor een vereenvoudiging van de variabele tarieven vanaf 1 januari. In de praktijk

Lees meer »

Weyts wil meer meisjes en vrouwen laten sporten

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) investeert een miljoen euro om meer meisjes en vrouwen aan het sporten te krijgen. “Sport is geen mannenwereldje: het is voor iedereen, en iedereen kan er ook zijn óf haar gading vinden”, onderstreept Weyts zaterdag. Het offensief krijgt steun van toppers zoals Olympisch zeilster Emma Plasschaert en bokskampioene Delfine Persoon.

Lees meer »

Onze man in de voetsporen van Filip en Mathilde in Pretoria: “Ontmoeting met president Ramaphosa is controversieel”

Koning Filip (62) en koningin Mathilde (50) zijn in Zuid-Afrika aangekomen voor een staatsbezoek op uitnodiging van president Cyril Ramaphosa (70). Hun gastheer is een van de rijkste Afrikanen, maar ook een controversiële figuur. Hij wordt geregeld beschuldigd van wanbeleid en corruptie. Waarom verzweeg hij tegenover de politie dat hij 500.000 euro had verstopt in zijn zetel? Uitgerekend nu eisen

Lees meer »

Iraanse journalist gevangengenomen na berichtgeving over vergiftigde schoolmeisjes

Volgens Iraanse media is een journalist opgepakt na zijn berichtgeving over de vergiftigingen van schoolmeisjes. Ali Purtabatabai werkte in Qom, waar sinds november vergiftigingsgevallen gemeld worden. Dat schrijft de krant Entekhab op gezag van zijn zus. De arrestatie draagt niet bij tot de “demystificatie van de geruchten en de berichten”, zegt de hervormingsgezinde politicus en journalist Abbas Abdi op Twitter.

Lees meer »

Vlaamse regering lijkt tegen de (stikstof)muur te lopen

Een stikstofakkoord sluiten en de Vlaamse regering herlanceren, of een kruis maken over de coalitie met N-VA, CD&V en Open VLD. Dat is de keuze waar Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zondagavond de Vlaamse christendemocraten voor stelde. Jambon werkte een ultiem voorstel uit en zette CD&V voor het blok: springen of niet. De vergadering van de waarheid is nog altijd

Lees meer »