Nieuwsfeed

Scherpenheuvel-Zichem haalt startrit Baloise Belgium Tour binnen, Brussel is decor voor de slotrit

De Baloise Belgium Tour eindigt dit jaar voor het eerst in Brussel. De vijfdaagse wielerrit start in Scherpenheuvel-Zichem. “Het zet onze stad op de kaart als toeristische gemeente”, vertelt burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem Manu Claes (CD&V).

Krantenkoppen in België

EU en VS bereiken doorbraak over subsidies groene technologie

De Verenigde Staten zullen essentiële materialen voor groene technologieën die in de Europese Unie zijn gedolven of verwerkt, behandelen alsof ze uit de VS komen. Dat hebben voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie en de Amerikaanse president Joe Biden afgesproken. Von der Leyen was op bezoek bij Biden in het Witte Huis.

Lees meer »

Auto-ongeval in de sneeuw: wat is gedekt door je verzekering?

Het heeft de laatste uren flink gesneeuwd en ook op woensdag blijven de vlokken uit de hemel vallen. Dat zorgt voor een wit laagje op heel wat plaatsen in Vlaanderen. Wie de baan op moet, is dus maar beter voorzichtig. Wat moet je zeker weten over je autoverzekering als je een ongeval hebt bij gladheid door sneeuw? Independer.be legt het

Lees meer »

Na gruwelbeelden in Hasselts slachthuis hoopt Animal Rights op maximumstraf: “Dieren werden voor een elektroschok eerst natgespoten”

“Wij willen dat ze veroordeeld worden: niet alleen het slachthuis, maar ook de mishandelaars zelf”, zei Els van Campenhout van Animal Rights vandaag aan de rechtbank. Daar moet het Hasselts slachthuis VanDrie zich weldra verantwoorden, nadat de organisatie ‘gruwelbeelden’ verspreid had. Els van Campenhout licht toe wat de dieren te verduren kregen. En hoe het slachthuis, ondanks een strengere wet,

Lees meer »

Lisa Marie Presley werd door haar vader op handen gedragen: “Zijn cadeau voor haar zesde verjaardag? Een diamanten ring”

“Verdriet stopt nooit”, heeft Lisa Marie Presley ooit gezegd. Het tekende haar leven. Als jong meisje moest ze al afscheid nemen van haar vader, haar zoon pleegde zelfmoord en ze kreeg een aantal moeilijke relaties te verwerken. Uiteindelijk kon haar hart het niet meer aan. De oogappel van Elvis stierf onlangs op 54-jarige leeftijd. Een portret van een vrouw die

Lees meer »

Zij-instromers in onderwijs haken af door gebrek aan jobzekerheid

Heel wat basisscholen schakelden dit schooljaar zij-instromers in om hun vacatures in te vullen. Toch werden ze niet de redding voor het grote lerarentekort. "Zij-instromers haken vaak af omdat we hen geen jobzekerheid kunnen bieden", vertelt Barbara De Vleesschauwer van scholengemeenschap De Speling in Genk in "De ochtend" op Radio 1.

Lees meer »