Nieuwsfeed

Zo hou je je strijkijzer schoon en kalkvrij: “Keukenzout is een handig hulpmiddel”

De meeste mensen vinden strijken niet zo’n fijn klusje. En als je strijkijzer dan nog vol kalk hangt en je kleren beschadigt, wordt het al helemaal vervelend. Schoonmaakexperte Marja Middeldorp verklapt hoe je het ijzer gemakkelijk schoon krijgt. “Al blijft voorkomen beter dan genezen.”

Krantenkoppen in België

Amerikaanse drone ‘botst’ met Russisch gevechtsvliegtuig: “Als dit een bemand toestel was geweest…”

Volgens het Pentagon heeft een Russisch gevechtsvliegtuig dinsdagochtend een Amerikaanse drone geraakt boven de Zwarte Zee. Het zou de eerste keer zijn dat Rusland en de Verenigde Staten rechtstreeks (en letterlijk) botsen in het kader van de oorlog in Oekraïne. Al ontkennen de Russen zelf dat er contact is geweest. Wie moeten we geloven? En welke gevolgen heeft dit incident?

Lees meer »

VN-secretaris-generaal Guterres: “Mensenrechten liggen onder vuur”

Met een vlammende oproep heeft secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres maandag de zitting van de Mensenrechtenraad geopend in Genève. Hoewel de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens dit jaar de 75ste verjaardag viert, ligt de overeenkomst tegenwoordig “onder vuur” en wordt die “uitgebuit en genegeerd voor politieke doeleinden”, zegt hij. Guterres vraagt de wereld om zich

Lees meer »

Deense ex-minister aangeklaagd voor lekken van staatsgeheimen

Een voormalige minister van Defensie van Denemarken, Claus Hjort Frederiksen, zegt dat hij is aangeklaagd voor het lekken van staatsgeheimen. Frederiksen, die van 2016 tot 2019 defensieminister was, wordt vervolgd op grond van een zelden gebruikte paragraaf van het wetboek van strafrecht, waarop een maximumstraf van twaalf jaar gevangenis staat.

Lees meer »

De tegenstanders van de Belgische clubs: déjà-vu voor Union, Anderlecht tegen een sprookjesploeg op de dool en Hein “onder de indruk” van Turken

30 jaar geleden is het, dat er vier Belgische clubs nog actief waren in de 1/8ste finales van de Europabekers. Club, Anderlecht, Antwerp en Standard toen. Club, Anderlecht, Union en Gent nu. Stoot er überhaupt iemand door naar de kwartfinales? Club Brugge staat voor een schier onmogelijke opdracht in Benfica. Union treft dat andere Union uit Berlijn in een rematch

Lees meer »

‘Agressieve’ oehoe die nest verdedigt maakt eerste slachtoffer: “Probeer historische Wal te mijden en let op”

Jarenlang woont er al een koppel oehoes in de binnenstad van Maaseik, maar sinds vorig jaar vallen ze in de broedtijd voorbijgangers aan op de historische Wal van de stad. “Deze week kregen we alweer de eerste meldingen binnen”, vertelt burgemeester Johan Tollenaere (Open Vld) die de inwoners wil waarschuwen. “Vreemd genoeg hebben de oehoes het altijd op mensen met

Lees meer »

Vrouw (50) belandt onder wagen in Nijlen: “Haar toestand is kritiek”

In de Hellevoortstraat in Nijlen heeft brandweerzone Rivierenland op vrijdagavond een dame van 50 jaar vanonder een personenwagen gehaald. De vrouw, woonachtig in Nijlen, werd met kritieke verwondingen overgebracht naar het UZA in Edegem. Het ongeval vond plaats rond 23 uur. “Het onderzoek moet de omstandigheden van het ongeval uitklaren. De toestand van het slachtoffer is nog steeds kritiek”, geeft

Lees meer »

Matteo Simoni is eerste BV in ‘De Mol’, maar vliegt er meteen uit: “Ik kon alleen maar denken, toch niet als eerste…”

Unicum in ‘De Mol’. Voor het eerst in elf seizoenen neemt een Bekende Vlaming deel aan het spel. Matteo Simoni (35) doorliep alle proeven en werd geselecteerd uit een handvol andere BV’s, maar slaagde er niet in de eerste aflevering te overleven. Waar is het fout gelopen? Hoe zijn de makers bij hem terecht gekomen? En hoe reageerden zijn medespelers?

Lees meer »