Nieuwsfeed

Aalst zet zich schrap na drie jaar zonder carnaval: “De zotten zullen regeren”

Aalst zonder carnavalstoet? Dat was van de Tweede Wereldoorlog geleden. En door dat vervelende virus hebben ze nu al drie jaar moeten wachten. De kolen waarop de carnavalisten zitten, zijn nog nooit zo heet geweest. Maar zondag barst het feest als nooit tevoren los. Aalst zal ontploffen, van de carnavalknaldrang. “Niemand van ons heeft ooit geweten dat er géén stoet was. Voor een echte carnavalist was het ondraaglijk.”

Krantenkoppen in België

Waarom mag je kauwgom nooit inslikken?

Sinds kort kan je in de Colruyt een erg speciale kauwgom kopen: True Gum. Een kauwgom die geen synthetisch rubber en geen plastic bevat. Maar kan je die dan wel zonder problemen doorslikken? En blijft de klassieke kauwgom echt zeven jaar in je lichaam plakken? We vroegen het aan bio-ingenieur Tara Grauwet (KU Leuven).

Lees meer »

Nieuw klimaatrapport: “Aardopwarming boven 1,5 graad wordt steeds waarschijnlijker”

Zelfs als de uitstoot van broeikasgassen de komende jaren drastisch vermindert, is het “waarschijnlijk” dat de opwarming van de aarde in de nabije toekomst boven de 1,5 graad uitkomt. Tot die conclusie komt het internationale panel van klimaatwetenschappers IPCC in een nieuw rapport. De wetenschappers zien tal van “uitvoerbare en effectieve” opties om de uitstoot te verlagen. Die worden ook

Lees meer »

INTERVIEW. Nooit meer meer weer met Frank Deboosere: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu ben ik er klaar voor. Tenminste: dat hoop ik”

Na 36 jaar is de carrière van Frank Deboosere (64) op de VRT afgelopen. Vanavond bracht hij zijn laatste weerbericht en vrienden en collega’s wuifden hem uit in een tv-special. Eén van de meest vertrouwde gezichten van Vlaanderen verdwijnt zo van het scherm, maar niet zonder afscheidsinterview. Van schrik voor het zwarte gat over het ‘Deboosere-bakkes’ tot zijn softie-imago. “Mensen

Lees meer »

Tot 300 banen op de helling bij CM-zorgwinkelketen Goed

Bij Goed – het netwerk van apotheken, thuiszorgwinkels en hoorcentra van de CM – zijn tot 300 jobs bedreigd. Tien tot twintig verlieslatende zorgwinkels dreigen de deuren te moeten sluiten en het bedrijf zal investeren in online verkoop. "Klanten kopen veel meer op het internet, de onlineconcurrentie wordt daardoor onhoudbaar", vertelt HR-directeur Alexandra Van Loo.

Lees meer »

“Oeroude stress opwekken doet wonderen”: Siebe is net zoals Joris uit ‘Blind Getrouwd’ grote fan van intermittent living

Haal je lichaam compleet uit zijn comfortzone. Dat is de kern van intermittent living, een nieuwe levensstijl waarbij je je oeroude instincten weer aanwakkert. Joris Brauns, bekend van ‘Blind Getrouwd’, hielp het 15 tot 20 kilo vet mee te verliezen. Maar hoe begin je er aan? En welke prikkels kan je jezelf toedienen? Topsportcoach Siebe Hannosset (36) geeft concrete tips:

Lees meer »

Dikke Nordin wraakt opnieuw rechters in drugsdossier

De advocaten van Dikke Nordin hebben een nieuw verzoek tot wraking ingediend tegen twee rechters die moesten oordelen over een groot drugsdossier waarin Nordin E.H. terechtstaat. Aanleiding voor het wrakingsverzoek is het bestaan van een convenant tussen het parket en de rechtbank.

Lees meer »

Investeren in een studentenkot: goed idee? “Als de kamer bemeubeld is, betaal je slechts belasting op een deel van de huur”

Studenten zijn dit jaar massaal én vroeger dan ooit op zoek naar een kot voor het volgende academiejaar. In vrijwel alle studentensteden is er een tekort aan kamers. Volgens Paul D’Hoore is het dan ook financieel interessant om in een kot te investeren. Maar hoeveel kost dat? Met welke belastingen moet je rekening houden? Schakel je best een professionele uitbater

Lees meer »

Frankrijk en Groot-Brittannië sluiten nieuw akkoord over migratie

Frankrijk en Groot-Brittannië hebben een nieuw akkoord gesloten om de illegale migratie vanuit Frankrijk aan banden te leggen. Dat hebben de Franse president Emmanuel Macron en de Britse premier Rishi Sunak vrijdag aangekondigd. Groot-Brittannië trekt zijn bijdrage om de illegale migratie tegen te gaan de komende drie jaar aanzienlijk op. Bijeengeteld gaat het om ruim 540 miljoen euro.

Lees meer »