Nieuwsfeed

“Absurd en hysterisch”: Chinese topdiplomaat haalt uit naar Amerikaanse reactie op “spionageballon”

De Chinese topdiplomaat Wang Yi heeft op de jaarlijkse veiligheidsconferentie in München uitgehaald naar de Verenigde Staten. Daar werd begin deze maand een vermeende spionageballon van China neergeschoten. “Absurd en hysterisch”, aldus Wang.

Krantenkoppen in België

LIVE RONDE VAN CATALONIË. “Ik verwacht oorlog”: Remco Evenepoel zegt klaar te zijn voor eerste echte klimtest naar 2.000m hoogte

Dag twee in de Ronde van Catalonië. De renners trekken naar skidorp Vallter, via een pittige slotklim van ruim 11 kilometer. Komt het tot een nieuw spannend duel tussen Giro-rivalen Primoz Roglic, die gisteren won, en Remco Evenepoel? “Vandaag begint het écht”, zei Evenepoel alvast in aanloop naar de etappe. Op deze pagina kunt u ze de hele dag op

Lees meer »

Gent kan 50-tal extra asielzoekers opnemen, geen tweede asielponton

De stad Gent zal geen bijkomend asielponton voorzien in de haven. Er komt mogelijk wel een lichte uitbreiding van de bestaande Reno-boot én het lokaal opvanginitiatief in de stad, samen goed voor een 50-tal extra plaatsen voor asielzoekers. De federale regering is op zoek naar extra opvang om de aanhoudende asielcrisis op te vangen en keek onder meer naar de

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Loon minder belasten, maar wel een hogere btw op winkelkar: dit vinden jullie ervan

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft dinsdag een belastinghervorming voorgesteld. Die houdt onder meer in dat werkende burgers extra loon krijgen, maar dat ze ook meer moeten betalen in de supermarkt. Zo wil Van Peteghem de lonen verhogen en dat compenseren met hogere btw-inkomsten. Werkenden krijgen daarmee jaarlijks 835 euro extra nettoloon, maar wie niet werkt is slechter

Lees meer »

Europese Commissie laat huiszoekingen uitvoeren bij Red Bull

De Europese Commissie heeft maandag huiszoekingen laten uitvoeren in verschillende vestigingen van energiedrankfabrikant Red Bull. De Commissie, in haar rol van toezichthouder van de Europese concurrentieregels, vreest dat het bedrijf zich aan kartelvorming en andere illegale praktijken bezondigd heeft.

Lees meer »

Benzine vanaf morgen opnieuw duurder

De maximumprijs van benzine gaat woensdag omhoog. Wie benzine 95 (E10) tankt, betaalt dan maximaal 1,801 euro per liter. Het gaat om een toename met 3,1 cent per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie.

Lees meer »

Tot ruim 1.000 euro: op deze tussenkomsten van de ziekenfondsen kan je rekenen voor psychologische hulp

Het mentale welzijn krijgt steeds meer aandacht. Sinds vorig jaar kan je daarom, voor een beperkt bedrag, rechtstreeks naar de psycholoog of orthopedagoog, zonder dat je nog een verwijzing van de huisarts nodig hebt. De overheid draagt een deel van die kosten. Maar ook bij de ziekenfondsen staat psychologische bijstand hoog op de agenda. Spaargids.be ging na welke tussenkomst elke

Lees meer »

Is versgeperst fruitsap even gezond als een stuk fruit?

Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor het zondags ontbijt. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van KU Leuven legt uit.

Lees meer »