Nieuwsfeed

Brandweerman en katje vormen onafscheidelijk duo sinds redding van onder puin

Tussen al het verdriet en de wanhoop na de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië schijnt hier en daar een sprankeltje hoop. Afgelopen week konden reddingswerkers een kat redden vanonder het puin. Het dankbare diertje wijkt sindsdien geen moment meer van de zijde van zijn redder.

Krantenkoppen in België

Klasgenote die Luise (12) met messteken doodde nu zelf opgejaagd wild: “Haar moeder heeft haar nochtans de juiste waarden bijgebracht”

De twee jonge meisjes die in de Duitse gemeente Freudenberg hun klasgenote Luise (12) om het leven gebracht hebben, krijgen heel wat doodsbedreigingen. “Ze zijn zelf opgejaagd wild geworden”, stelt Josephine Ballon als experte in online haat. Een collega van de moeder van de 13-jarige hoofdverdachte snapt niet hoe het zo ver is kunnen komen. “Ik ken haar mama als

Lees meer »

“Ik heb echt genoeg van al die kleine klootzakken”: Paul Magnette (PS) haalt fel uit naar vandalisten in zijn thuisstad Charleroi

Paul Magnette, burgemeester van Charleroi en PS-voorzitter, reageert woedend op de vandalisten die in zijn stad het hoofd van het standbeeld van stripfiguur Guust Flater, ofwel Gaston Lagaffe, hebben gestolen. “Het is echt hopeloos. Ik heb echt genoeg van al die kleine klootzakken”, aldus Magnette. Hij wil de “herrieschoppers” zo snel mogelijk vinden en “zo zwaar mogelijk straffen”.

Lees meer »

Weer naschokken in rampgebied Turkije

Het aardbevingsgebied in het zuidoosten van Turkije waar begin februari de verwoestende aardbevingen hebben plaatsgevonden, is opnieuw opgeschrikt door aardschokken. Die waren volgens de autoriteiten in dezelfde provincie, Kahramanmaras.

Lees meer »

Recordwinst voor Lego

Lego Group, de grootste speelgoedfabrikant ter wereld, heeft vorig jaar opnieuw een recordwinst geboekt. De nettowinst kwam uit op 13,8 miljard kronen (zowat 1,85 miljard euro), bijna 4 procent meer dan in 2021, zo heeft het Deense bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Onbegeleide -12-jarigen niet welkom bij Måneskin-concert, maar hoe vaak komt dat eigenlijk voor?

Donderdag en vrijdag concerteert de populaire Italiaanse band Måneskin in Vorst Nationaal. Zaalexploitant be.at stuurde de ticketkopers een herinnering aan de policy dat kinderen onder de 12 er zonder begeleiding niet in komen. Wie jonger dan 16 is en onbegeleid, moet een gesigneerd document voorleggen. “Onbegeleide kinderen duiken steeds vaker op maar we willen het probleem ook niet overroepen”, zegt

Lees meer »

“Ik kan niks meer slapen en eten”: Oekraïense soldaat openhartig over trauma’s na bloederige strijd in Bachmoet

Oekraïense soldaten die de stad Bachmoet verdedigen in de bloederige strijd tegen Rusland hebben tegenover ‘Kyiv Independent’ onthuld dat ze de dood in de ogen hebben gekeken en kampen met trauma’s. “Toen we hoorden dat we in Bachmoet moesten vechten, wisten we allemaal dat we waarschijnlijk zouden sterven”, aldus soldaat Volodymyr tegen de krant. “Velen van ons zijn overleden, anderen

Lees meer »

Ias uit ‘Big Brother’ gestemd, Danny doet opnieuw mee

Een nieuw rondje nominaties bij ‘Big Brother’, dus opnieuw een hoop drama. Vandaag stond er een Belgisch onderonsje op het programma: zowel Jolien, Ali als Ias werden genomineerd. Voor laatstgenoemde bleek de exit onafwendbaar, al werd z’n afwezigheid meteen opgevangen door Nederlander Danny. Om de plotse exit van Chiara te compenseren, kreeg hij van het publiek een tweede kans.

Lees meer »

“Steken niet weg dat we verrukt zouden zijn mocht Remco volgend jaar Tour rijden”: Evenepoel wordt met atypisch slotweekend nu al het hof gemaakt

Een onvervalste bergrit op zaterdag, een klimtijdrit op zondag – slotdag van de Tour de France 2024. Om het nog mooier te maken, vindt de grote finale plaats op 21 juli, België’s nationale feestdag. Dit jaar moet de Tour het nog zonder Remco Evenepoel stellen. Voor volgend jaar wordt de regerende wereldkampioen nu al het hof gemaakt.

Lees meer »

Buurtbewoners De Coninckplein in Antwerpen vragen stad om hulp voor drugsoverlast: “Vaak komen ze met vijf tegelijk op je af”

Buurtbewoners van het De Coninckplein in Antwerpen vragen de stad om hulp omdat de drugsoverlast de laatste tijd enorm toeneemt volgens hen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Vooral ’s avonds en ’s nachts durven heel wat mensen niet meer buitenkomen omdat de drugsdealers vooral dan actief zijn. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft begrip voor de bezorgdheden van de buurtbewoners.

Lees meer »

Noodtoestand in verschillende vissersdorpen op Filipijnen door olielek

In verschillende kustdorpen op de Filipijnen zijn tientallen mensen ziek geworden na een groot olielek. Een schip dat zo’n 800.000 liter stookolie vervoerde, is vorige week gezonken. De bemanningsleden zijn gered, maar de olie spoelt nu aan in nabijgelegen vissersdorpen. De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen in de getroffen gebieden.

Lees meer »

Het rare, maar waargebeurde verhaal achter horrorfilm ‘Cocaine Bear’: “Hij at twintig kilo drugs en stierf aan een overdosis”

Het lijkt alweer een bizar verzinsel a la ‘Sharknado’ of ‘Jaws’, maar dat klopt niet. Of toch niet helemaal. De afschrikwekkende horrorprent ‘Cocaine Bear’ – waarin een beer een zak cocaïne binnensmikkelt en vervolgens op een moordlustige rooftocht gaat – is zowaar gebaseerd op waargebeurde feiten. Geen wonder dat de trailer meteen viraal ging, lang voordat hij deze week in

Lees meer »