Nieuwsfeed

Extinction Rebellion organiseert eerste burgerlijke ongehoorzaamheidsoptocht in Gent voor klimaat

Extinction Rebbellion organiseert de eerste burgerlijke ongehoorzaamheidsoptocht in Gent. Er zijn een honderdtal deelnemers, die op de openbare weg lopen en voor verkeershinder zorgen. Met de optocht wil de organisatie een signaal geven tegen 13 miljard euro aan subsidies voor de fossiele industrie.

Krantenkoppen in België

CD&V wil dat Rekenhof rekeningen van de Kamer controleert

CD&V wil dat de Kamer haar rekeningen permanent laat controleren door het Rekenhof, zoals dat ook al gebeurt voor het Vlaams parlement. Fractieleider Servais Verherstraeten dient daarvoor een voorstel in, en dat in de nasleep van de heisa over de pensioenextra’s voor gewezen Kamervoorzitters en hoge ambtenaren.

Lees meer »

Trump plaatst eerste bericht op Facebook sinds opheffen schorsing

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft vrijdag zijn eerste bericht op Facebook geplaatst sinds zijn pagina twee jaar geleden werd geschorst. Trump mocht niet meer op Facebook na de bestorming van het Amerikaanse Capitool door zijn aanhangers op 6 januari 2021. De toenmalige president werd bestraft voor zijn opruiende berichten die tot de bestorming zouden hebben geleid.

Lees meer »

Gouverneur van Bali doet voorstel om scooters te verbieden voor toeristen

Wayan Koster, de gouverneur van Bali, wil dat buitenlandse toeristen geen scooter meer mogen huren op het Indonesische eiland. Zonder T-shirt, helm of zelfs rijbewijs hoor je niet op een scooter volgens de gouverneur. Er worden te veel verkeersovertredingen gemaakt door toeristen, klinkt het. Op sociale media is alvast discussie ontstaan over het voorstel.

Lees meer »

Van Peteghem doet ultieme poging om fiscale hervorming te redden: wat zou die betekenen voor uw portefeuille?

Dinsdagavond legde minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) een hertimmerde versie van zijn belastinghervorming op de regeringstafel. Zo hoopt hij alsnog zijn fiscale droom voor het eind van de regeerperiode te realiseren. In zijn plan worden de lonen jaarlijks met zo’n 1.500 euro netto verhoogd en wordt dat betaald met hogere btw-inkomsten. Wat zou dat concreet voor u betekenen?

Lees meer »

Man uit Vilvoorde krijgt werkstraf van 130 uur voor verkeersagressie

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een werkstraf van 130 uur uitgesproken tegen een dertiger uit Vilvoorde die zich in 2021 schuldig had gemaakt aan een ernstig geval van verkeersagressie. Hij had een vrachtwagenchauffeur in elkaar geslagen en meegesleept aan zijn wagen. Volgens de man was het de vrachtwagenchauffeur die hem sloeg, maar dat werd door zijn eigen echtgenote tegengesproken.

Lees meer »

Vrouw die loog over coma om vriendin 50.000 euro uit de zakken te kloppen, moet 1 jaar naar de cel: “Ze ging zó georganiseerd te werk dat eender wie slachtoffer had kunnen zijn”

Een 38-jarige vrouw uit Ranst moet van de rechtbank in Antwerpen een jaar naar de gevangenis omdat ze een vriendin oplichtte met compleet verzonnen en zielige verhalen. Uit medelijden schoot het slachtoffer haar meer dan 50.000 euro voor. “Deze straf moet zowel een signaal zijn voor de beklaagde als voor de maatschappij”, zegt de rechter.

Lees meer »

Groei Coolblue valt stil

06:00 Na jaren van forse groei trappelde webwinkel Coolblue vorig jaar ter plaatse. De winst halveerde. ‘Ook 2023 is een volatiel jaar’, zegt CEO Pieter Zwart.

Lees meer »

Liveblog stikstofdossier – Peter Van Rompuy (CD&V): “Oplossing ligt binnen de meerderheid, er is geen alternatief”

Om 14 uur start in het Vlaams Parlement een extra plenaire vergadering over het stikstofdossier. N-VA en Open VLD hebben (zonder akkoord van coalitiepartner CD&V) een conceptnota ingediend, waarover zal worden gedebatteerd, maar niet alleen over de inhoud van het dossier zijn heel wat vragen. De oppositie vraagt zich ook openlijk af of er nog wel een regering is en

Lees meer »

Antwerps familiebedrijf DTM TAXI legt de boeken neer: 85 werknemers op straat

De bekende Antwerpse taximaatschappij DTM TAXI legt, na meer dan 50 jaar, de boeken neer. Dat maakte het familiebedrijf zelf bekend. Bij het bedrijf werken 85 werknemers. Het bedrijf startte in 1971 en heeft ondertussen een vloot van 70 voertuigen. De coronaperiode, de stijgende brandstofprijzen, de inflatie, en het aanbod van goedkopere vervoersalternatieven hebben DTM TAXI de dieperik ingeduwd.

Lees meer »