Nieuwsfeed

Serine Ayari werkt aan comedycarrière in Parijs: “Ik hol, fiets, step van de ene club naar de andere”

Bij ons kent het grote publiek Serine Ayari (31) sinds ze vorig seizoen de jury van ‘De Allerslimste Mens’ vervoegde, maar de Vilvoordse Marokkaanse blijft in de eerste plaats comédienne. Ook in Parijs probeert ze in dat wereldje voet aan de grond te krijgen.

Krantenkoppen in België

Hoger zorgbudget voor 20.000 bewoners woonzorgcentra

Vanaf 1 april 2023 krijgen zo’n 20.000 bewoners in woonzorgcentra een hoger maandelijks zorgbudget. Gemiddeld gaat het om 125 euro extra per maand, voor bewoners met de Inkomensgarantie voor Ouderen (IGO) gaat het om 214 euro per maand extra. Bewoners die nu al recht hebben op het zorgbudget zullen automatisch het hoger bedrag ontvangen. Dat meldt Vlaams minister van Welzijn

Lees meer »

Gilkinet wil strenge straffen voor promoten straatraces op sociale media

Wie op TikTok of andere sociale media opschept over straatraces of overdreven snel rijden, moet daarvoor streng beboet worden. Dat vindt althans minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo), die straffen voorstelt die kunnen oplopen tot 1.000 euro en/of een jaar zonder rijbewijs. En het kan zowel gaan om de bestuurder als om een passagier of omstaander.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Babbel met Fernando Alonso, fysiek de oudste, mentaal de jongste op de grid: “Als je liever bij vrouw en kind zit, is het om zeep”

Fernando Alonso wordt dit jaar 42. Fysiek de oudste op de F1-grid. Mentaal misschien wel de jongste. “Ik begin nog aan iedere grand prix alsof ik die kan winnen.” Hij bewees het in de seizoensopener in Bahrein, twee weken geleden. Exclusief gesprek met dé man van het moment: “Als kleuter naar school lopen met mijn moeder was al een wedstrijd

Lees meer »