Nieuwsfeed

Sociaal tarief voor 400.000 gezinnen wordt niet uitgefaseerd, maar verdwijnt volledig in juli

400.000 gezinnen die tijdens de coronacrisis konden genieten van het sociaal tarief voor energie, zullen dat tarief vanaf juli volledig verliezen, en niet in fases vanaf het tweede kwartaal. Voor alle duidelijkheid: voor de basisgroep van 600.000 gezinnen dat op het sociaal tarief kan rekenen, verandert er niets. Het gaat alleen om de uitbreiding naar de overige 400.000 gezinnen.

Krantenkoppen in België

Minderjarige vluchtelingen slepen jarenlange trauma’s met zich mee

Niet-begeleide minderjarigen slepen jarenlange trauma’s met zich mee nadat ze de Europese grens oversteken en zich proberen vestigen in een EU-land. Dat blijkt uit onderzoek van UGent-migratie-expert Ilse Derluyn. Anderzijds blijken ze ook weerbaar en doen ze erg hun best op school, blijkt uit de studie, die een 300-tal kinderen gedurende twee jaar intensief heeft opgevolgd.

Lees meer »

JOUW MENING. “Aanzetten tot gokken is crimineel”

Het Nieuwsblad geeft om jouw mening. Onze redactie vroeg aan lezers of ze zouden overwegen op de Vlaamse BBB te stemmen, of ze zich zorgen maken om de verhardingsgraad in Vlaanderen en of ze begrijpen dat voetbalclubs zich verzetten tegen een verbod op gokreclame. Dit zijn de resultaten.

Lees meer »

Eerste grote bosbrand van het jaar in Spanje

De eerste grote bosbrand van het jaar in Spanje heeft in het oosten van het land bijna 4.000 hectare in de as gelegd. Bij de bestrijding van de brand aan de grens tussen de regio’s Aragon en Valencia, die donderdag uitbrak, is vrijdag voor het eerst belangrijke vooruitgang geboekt.

Lees meer »

Man op terugweg van moskee in brand gestoken in Birmingham

In Birmingham is een man die van een moskee terug naar huis keerde, in brand gestoken en daarbij ernstig gewond geraakt. Er werd intussen een verdachte opgepakt, meldt de politie van de Engelse stad dinsdag. De antiterreurpolitie is bij het onderzoek betrokken. Over een mogelijk motief werd nog geen informatie vrijgegeven.

Lees meer »