Nieuwsfeed

“Vlaamse partijen staan voor ‘Marrakech-scenario'”: hoe de stikstofcrisis de Vlaamse regering verlamt

Door de partijvoorzitters van de Vlaamse regeringspartijen samen te roepen, heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) duidelijk gemaakt dat de gesprekken over het stikstofdossier muurvast zitten. Niet voor het eerst zit zijn regering in een impasse, merken politieke analisten op. Zeker voor de N-VA is dat bijzonder vervelend.

Krantenkoppen in België

Amerikaans ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump

Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump om de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »

Mensenhandelaren hebben het gemunt op Oekraïense vluchtelingen: “Ze worden in de prostitutie gedwongen”

Onderzoekers van het persagentschap Reuters ontdekten een toegenomen belangstelling voor Oekraïense pornografie sinds de Russische invasie. Dit vonden ze door wereldwijd het zoekmachineverkeer te analyseren. Volgens de onderzoekers worden daardoor heel wat Oekraïense vluchtelingen het doelwit van seksuele uitbuiting. Mensenhandelaren zouden door de toegenomen interesse steeds vaker opereren in Oekraïne.

Lees meer »

Minister Weyts neemt geen blad voor de mond in gesprek over ons Onderwijsdossier: “Lat om leraar te worden moet hoger”

Met meer dan gemiddelde belangstelling – maar niet altijd met evenveel plezier – heeft onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) deze week het Onderwijsdossier van het Nieuwsblad gelezen. Vandaag heeft hij het laatste woord en mag hij reageren op een reeks vragen die onze lezers voor hem instuurden. Het moet gezegd, hij neemt geen blad voor de mond: “Sommige ouders behouden voor

Lees meer »

Reusser rijdt in slotkilometers verkeerd, maar rond geweldige solo van 41 kilometer af – Kopecky moet in volle finale halt houden door val ploeggenote

Marlen Reusser moet niet onderdoen voor Van Aert of Laporte. De Zwitserse hardrijdster volbracht een solo van maar liefst 41 kilometer. In de laatste vijf kilometer werd het nog even spannend voor Reusser. Ze nam een verkeerde afslag, maar had een comfortabele voorsprong op de concurrentie. Kopecky reed dan weer een wedstrijd in de achtergrond en moest in de finale

Lees meer »

Philipsen spreekt van “gemist kans”, ook De Lie moet tevreden zijn met ereplaatsen in Waregem: “Ben nog niet echt een Flandrien”

De Belgische sprinters zijn er niet in geslaagd om mee te strijden voor het podium in Dwars door Vlaanderen. Achter de ongenaakbare Christophe Laporte wisten de Spanjaard Lazkano en de Amerikaan Powless nog voor het peloton te blijven. Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) en Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) moesten tevreden zijn met een dichte ereplaats.

Lees meer »

Jeugdvrienden staan na 1,5 jaar al op prestigieuze Forbes-lijst: “Ons doel? 1 miljard dollar aan transacties”

Op de Forbes 30 Under 30-lijst prijkt dit jaar Credix, een start-up van drie jonge ondernemers uit Antwerpen. De jeugdvrienden leiden een fintechbedrijf dat investeerders toegang geeft tot groeimarkten zoals Brazilië. Hun team telt na amper anderhalf jaar al 34 werknemers op drie continenten. “Binnen de komende drie jaar willen we naar 1 miljard dollar aan leningen via ons platform.”

Lees meer »

Mensenrechtenactivisten willen VN-onderzoek naar vergiftigingen schoolmeisjes Iran

Twintig prominente mensenrechtenadvocaten uit Iran hebben maandag de VN opgeroepen onderzoek te verrichten naar het grootschalig vergiftigen van schoolmeisjes in Iran in de afgelopen maanden. Ze publiceerden een open brief waarin dringend wordt opgeroepen tot een onafhankelijk, gezamenlijk comité, bestaande uit experts van de beste VN-agentschappen op het gebied van volksgezondheid, kinderrechten en onderwijs.

Lees meer »