Nieuwsfeed

ONZE OPINIE. “Hoe kan je proberen om geprivilegieerde pensioenregimes die niet meer van deze tijd zijn af te schaffen, als de politiek voor zichzelf nog een achterpoortje vindt?”

“Schandaal na schandaal klinkt het luid dat de politiek het goede voorbeeld moet geven. Nu écht. We moeten ze geloven. Op hun communiezieltje. Maar nog steeds staat Kristof Calvo (Groen) te roepen aan de zijlijn over een betere politieke cultuur – en hij roept over niks anders. En dan wordt het wel erg moeilijk om elders met veel autoriteit en vertrouwen te snijden in het budget van de gewone burger”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

Krantenkoppen in België

Afspraak maken bij tandarts steeds moeilijker: “Te veel groepspraktijken in steden en te weinig spreiding over het land”

Veel gemeenten in België kampen momenteel met een tekort aan tandartsen, terwijl er volgens cijfers van de overheid eigenlijk wel genoeg tandartsen zijn. Dat komt volgens Jo De Backer, tandarts op rust, onder andere door het feit dat tandartsen niet genoeg verspreid zijn over het land. "Er zijn steeds meer groepspraktijken en die komen er vaker in grootsteden", zegt hij

Lees meer »

Clown (53) hypnotiseert jongen (10) ‘om hem te helpen bij bedplasproblemen’ en randt hem aan

Een bekende clown uit Dendermonde, B.C. (53), is veroordeeld tot 18 maanden cel voor aanranding van een minderjarige uit Boutersem. De man begeleidde in 2008 een jongen van tien jaar voor zijn bedplasproblemen. Tijdens de individuele sessies betastte hij het slachtoffer. Eerder kreeg de zelfbenoemde ‘bedplascoach’ al een vierjarige gevangenisstraf voor aanranding van twee minderjarige clownassistenten.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Lukaku en De Bruyne er nu wel bij – Gracenote: “België heeft 88% kans op EK-kwalificatie” – Voormalig Duits international Özil stopt

Dag drie van de Rode Duivels in Tubeke met het oog op de EK-kwalificatiematch tegen Zweden (24 maart) en de oefenmatch tegen Duitsland (28 maart). Momenteel staan de Duivels opnieuw op het trainingsveld. Om 14u15 spreken Leandro Trossard en nieuwkomer Roméo Lavia met de pers. Uiteraard zit u in onderstaande liveblog opnieuw op de eerste rij voor al het nieuws.

Lees meer »

Gouverneur van Bali doet voorstel om scooters te verbieden voor toeristen

Wayan Koster, de gouverneur van Bali, wil dat buitenlandse toeristen geen scooter meer mogen huren op het Indonesische eiland. Zonder T-shirt, helm of zelfs rijbewijs hoor je niet op een scooter volgens de gouverneur. Er worden te veel verkeersovertredingen gemaakt door toeristen, klinkt het. Op sociale media is alvast discussie ontstaan over het voorstel.

Lees meer »

Weinig hoop op snel stikstofakkoord

12:41 Jan Jambon doet na de gewone ministerraad nog geen poging om een stikstofakkoord te bereiken. ‘Met waar we nu staan en wetende dat een boerenbetoging bezig is, is de verwachting dat het vandaag niet m…

Lees meer »

Vakbond waarschuwt dat honderdtal Delhaizes mogelijk tot dinsdag gesloten blijft

Een “supermarktenstop” omdat er al zoveel supermarkten in ons land zijn. Die oproep lanceert ACV Puls in een persbericht naar aanleiding van Delhaizes intentie om alle winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. De christelijke bediendebond voegt er ook een pleidooi voor één statuut voor alle werknemers in de sector van supermarkten aan toe. Ondertussen blijven ook vandaag een honderdtal Delhaizes

Lees meer »

KIJK. Rihanna deelt aandoenlijke video van zoontje

Op Instagram heeft Rihanna (35) een throwback gedeeld van haar zoontje, wiens naam nog steeds een mysterie is. “Mijn zoon toen hij hoorde dat zijn (ongeboren) broer of zus wél mee mag naar de Oscars, en hij niet”, schreef Riri bij een reeks beeldmateriaal. Als eerste foto deelde ze een triestig beeld van haar zoon, gevolgd door een schattig filmpje

Lees meer »

Vrouw aangehouden voor poging tot doodslag op partner in Hoei

De onderzoeksrechter in Luik heeft zaterdag een 43-jarige vrouw aangehouden voor poging tot doodslag op haar partner in Hoei. Na een ruzie stak ze de 50-jarige man meermaals met een mes, zo meldden verschillende Franstalige media. Het slachtoffer werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis van Hoei overgebracht.

Lees meer »

LIVE MILAAN-SANREMO. Tijd voor het eerste Monument van het seizoen, ontdek hier de sterren van onze wielerredactie – Bekijk ‘La Primavera’ vanaf 13u35 bij VTM!

Het is tijd voor het eerste Monument van het seizoen: Milaan-Sanremo. Schiet Wout van Aert een tweede keer raak op de Via Roma? Of zorgt man-in-(bloed)vorm Tadej Pogacar voor een tweede Sloveense zege op rij? Op deze pagina hoeft u niets van ‘La Primavera’ te missen. De koers is vandaag ook LIVE te zien bij VTM vanaf 13u35.

Lees meer »