Nieuwsfeed

375 tenniswedstrijden vervalst, ruim 8 miljoen euro verdiend

In Oudenaarde start vrijdag het proces tegen enkele jonge Armeniërs die enorme gokwinsten opstreken door matchfixing in het tennis. Ook enkele Belgische ex-tennissers staan terecht.

Krantenkoppen in België

PORTRET. Gewerkt met Messi, kampioen met Club en getroffen door overlijden dochtertje: wie is Alfred Schreuder, de man bij wie Club zijn heil mogelijk opnieuw zoekt

Club Brugge zoekt straks mogelijk opnieuw zijn heil in Alfred Schreuder (50). De Nederlander maakte blauw-zwart vorig seizoen nog kampioen en koos daarna voor een (enorm teleurstellende) passage bij Ajax. Julian Nagelsmann is een van zijn vele gerenommeerde leermeesters, maar hij werkte ook al samen met Lionel Messi. Portret van een “echt voetbaldier”, die als speler in 2006 ook een

Lees meer »

Zangeres Loreen mag opnieuw naar het Eurovisiesongfestival voor Zweden

Na 11 jaar mag de Zweedse zangeres Loreen voor de tweede keer haar land vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat won ze al eens in 2012 in Bakoe, Azerbeidzjan, met de onvervalste Eurovisieklassieker "Euphoria". Loreen wordt met "Tattoo" een te duchten tegenstander voor onze Belgische kandidaat Gustaph, als ze beiden hun halve finale overleven.

Lees meer »

Heb je vastgoed geërfd? Zo geef je de juiste waarde aan bij de belastingen: “Is de inschatting niet correct, dan riskeer je een boete”

“Hoeveel moet ik betalen?” Dat is wellicht het eerste wat je je afvraagt wanneer je verneemt dat je als erfgenaam erfbelasting bent verschuldigd. Het antwoord hangt af van wat je precies erft en vooral, de waarde van de erfenis. Je moet die waarde in principe zelf melden. Maar dat is niet altijd zo gemakkelijk. Zeker bij vastgoed. Onze geldexperte Ayfer

Lees meer »

“Studio 100 zet Plopsa-topman Steve Van den Kerkhof aan de deur”

Steve Van den Kerkhof (48) moet vertrekken als CEO van Plopsa. Dat meldt De Tijd op basis van verschillende bronnen. Vorige maand kwam de CEO onder vuur te liggen na een artikel over de toxische werkcultuur bij de pretparkengroep. Het ontslag is nog niet officieel bevestigd. Aan HLN ontkent Van den Kerkhof dat er een akkoord is over zijn ontslag.

Lees meer »

‘Het Verhaal van Vlaanderen’ van Tadej Pogacar, Tourwinnaar die de smaak te pakken kreeg op de Oude Kwaremont: “Voor hem is ‘t hier één grote speeltuin”

Zijn ogen blinken als de Ronde ter sprake komt – niet die van Frankrijk, wel die van bij ons. Tadej Pogacar haalt de komende tien dagen zijn koershart op. Eerst in Harelbeke en daarna van de Grote Markt in Brugge tot aan de Minderbroederstraat in Oudenaarde. ‘Het Verhaal van Vlaanderen’ toegespitst op een 24-jarige Sloveen.

Lees meer »