Nieuwsfeed

Aantal oproepen naar Eetexpert meer dan verdubbeld op twee jaar tijd

De helpdesk van Eetexpert vzw, het Vlaams kenniscentrum voor eet- en gewichtsproblemen, ontving vorig jaar 1.726 oproepen. Dat waren er 18,4 procent meer dan in 2021 en ruim dubbel zoveel als in 2019. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V).

Krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Hoe kan je proberen om geprivilegieerde pensioenregimes die niet meer van deze tijd zijn af te schaffen, als de politiek voor zichzelf nog een achterpoortje vindt?”

“Schandaal na schandaal klinkt het luid dat de politiek het goede voorbeeld moet geven. Nu écht. We moeten ze geloven. Op hun communiezieltje. Maar nog steeds staat Kristof Calvo (Groen) te roepen aan de zijlijn over een betere politieke cultuur – en hij roept over niks anders. En dan wordt het wel erg moeilijk om elders met veel autoriteit en

Lees meer »

Tim Merlier en Bert Van Lerberghe, klasgenoten, jeugdrivalen en ploegmaats, over hun ‘bromance’: “Zijn minpunt? Hij moet mij altijd kleineren”

Gent-Wevelgem is deze lente hét doel van Tim Merlier (30). Wie op zo’n moment niet mag ontbreken, is Bert Van Lerberghe (30): sprintloods, beste vriend en vader van zijn petekind. Dit duo van Soudal-Quick.Step vormt de oudste ‘bromance’ van het peloton. Een dubbelinterview met de klasgenoten van het VTI Waregem: “Tijdens de les praktijk verstopten we ons in het magazijn

Lees meer »

Kim Jong-un: Noord-Korea moet klaar staan voor nucleaire aanval

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zijn land opgeroepen te allen tijde klaar te staan om een nucleaire aanval uit te voeren. De dreiging daarvan moet een oorlog voorkomen. Ook beschuldigt hij volgens het Noord-Koreaanse staatsmedium KCNA de Verenigde Staten en Zuid-Korea ervan hun gezamenlijke militaire oefeningen met Amerikaanse nucleaire middelen te hebben uitgebreid.

Lees meer »

Prins Harry wandelt “plots” rechtbank van Londen binnen voor proces tegen kranten over vermeende afluisterpraktijken

De Britse prins Harry is vanochtend de rechtbank van Londen binnengewandeld. Hij spant samen met een groep van beroemdheden, onder wie zanger Elton John en actrice Liz Hurley, een proces aan tegen de uitgever van de Daily Mail en de Mail on Sunday. Ze beschuldigen die sensatiebladen van illegale afluisterpraktijken en het omkopen van agenten. De hoorzittingen in Londen duren

Lees meer »

RECONSTRUCTIE. Guillaume (28) toont hoe hij 27-jarige Steven in zijn appartement doodstak tijdens verkeerd gelopen date

In de Joseph Depauwstraat in Sint-Pieters-Leeuw heeft maandag de reconstructie plaatsgevonden van de moord op de 28-jarige Steven C. uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Het slachtoffer was in mei vorig jaar op bezoek in het appartement van de verdachte toen het ‘s nachts compleet verkeerd liep. Steven bloedde dood in de douche na een messteek in de hals terwijl de verdachte in paniek

Lees meer »

Zo ontmaskeren Radix en Lieven Scheire met AI week na week ‘The Masked Singer’: “Hoe meer optredens, hoe beter het resultaat”

De zoektocht naar de identiteit van ‘The Masked Singers’ is volop aan de gang. Maar kan artificiële intelligentie meespeuren naar de verborgen zangers? Volgens AI-bedrijf Radix en Lieven Scheire zou dat geen enkel probleem mogen zijn. Meer zelfs, hun ‘ONTMASKATRON’ boekte al enkele successen. Wie zijn hun hoofdverdachten voor de overblijvers? En wat vindt VTM van deze topspeurder?

Lees meer »