Nieuwsfeed

EU wil snelheid maken om race groene technologie niet te verliezen

Tegen 2030 moet Europa 40 procent van de vraag naar zonnepanelen én onderdelen zelf ­produceren, stelt de Commissie voor. Kerntechnologie krijgt een kleiner ­duwtje.

Krantenkoppen in België

Twintiger organiseerde nepreizen naar Disneyland “om begrafenis van zijn oma” te betalen: 33 slachtoffers en 10.000 euro in eigen zak

Michaël V., een 28-jarige man uit Charleroi, is veroordeeld voor het organiseren van nepreizen naar onder meer Disneyland Parijs en de kerstmarkt in Keulen. Hij ontving iedere keer het geld van zijn reizigers, maar annuleerde op het laatste moment hun tripje. In totaal maakte hij 33 slachtoffers en stak hij bijna 10.000 euro in eigen zak. De man – die

Lees meer »

Onze man in Taiwan: “China zit in het hoofd van de Taiwanezen”

China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie en zegt dat het een ‘vreedzame hereniging’ wil, maar als dat niet kan, wordt naar de wapens gegrepen. Echt nieuw is dat niet, eigenlijk herhaalt Peking al decennialang hetzelfde. Maar de laatste tijd wordt de Chinese dreiging tegenover Taiwan ernstiger, sommige westerse waarnemers vrezen zelfs voor een invasie in de komende jaren. VRT

Lees meer »

Elke dag 120 pruiken wassen en 650 kostuums besprenkelen met wodka: wij keken backstage bij nieuwe Studio 100-musical ‘Red Star Line’

Spektakel à la gevaarlijke stuntscènes op 6 meter hoogte, 650 kledingwissels en een schip van 38 meter lang. Op podium, want wat zich áchter de nieuwe Studio 100-musical Red Star Line afspeelt, krijgt het daglicht nooit te zien. Tot nu. Zondag gaat de spektakelmusical met een productiekost van 6,5 miljoen euro in première, wij gunnen u nu al een exclusieve

Lees meer »

Gekocht voor 8 miljoen, nu 20 keer meer waard: dit is Mar-a-Lago, de schuilplaats van Trump

Geef toe: er zijn slechtere schuilplaatsen denkbaar. Als de Amerikaanse autoriteiten woensdag of later deze week Mar-a-Lago binnenvallen om ex-president Trump te arresteren, zullen ook zij grote ogen trekken. Het superdeluxe stulpje werd in 1924 opgetrokken door een schatrijke miljardairsdochter én bij haar dood weggeschonken aan de overheid als ‘Winter White House’. Die moest het echter niet hebben en sluw

Lees meer »

Tips van de chef: zo maak je de lekkerste croque-monsieur volgens Jelle Beeckman. “Gebruik nooit parmaham, die verliest smaak als die warm wordt”

Een klassieker zoals de croque-monsieur smaakt altijd, uit het vuistje als snelle lunch of met gezelschap van een salade en saus als volwaardige maaltijd. “Investeer in een smeuïge binnenkant en krokante buitenkant”, vertelt chef Jelle Beeckman. “Dat is moeilijker dan het lijkt.” Want waarom wordt het brood soms zompig? En hoe krijg je een echt smeuïge korst kaas? De HLN-chef

Lees meer »

Ozonvervuiling verstoort het seksleven van insecten

De door de mens veroorzaakte toename van ozon in de atmosfeer stuurt de voortplanting van insecten in de war, zo blijkt uit een Duitse studie. Ozon kan de feromonen van insecten aantasten, signaalstoffen die een cruciale rol spelen in het seksleven van veel insecten. Daardoor worden mannetjes minder aantrekkelijk voor de vrouwtjes en vertonen mannetjes interesse in ‘geozoneerde’ mannetjes. Het

Lees meer »

Jeugdvrienden staan na 1,5 jaar al op prestigieuze Forbes-lijst: “Ons doel? 1 miljard dollar aan transacties”

Op de Forbes 30 Under 30-lijst prijkt dit jaar Credix, een start-up van drie jonge ondernemers uit Antwerpen. De jeugdvrienden leiden een fintechbedrijf dat investeerders toegang geeft tot groeimarkten zoals Brazilië. Hun team telt na amper anderhalf jaar al 34 werknemers op drie continenten. “Binnen de komende drie jaar willen we naar 1 miljard dollar aan leningen via ons platform.”

Lees meer »