Nieuwsfeed

Franse politie gebruikt traangas en waterkanonnen tegen massaal pensioenprotest, 217 arrestaties in Parijs

Bij de protesten tegen de pensioenhervorming in Frankrijk heeft de politie in de hoofdstad Parijs gisteravond 217 mensen opgepakt. Op de Place de la Concorde, waar duizenden manifestanten samen waren gekomen, ontstonden rellen.

Krantenkoppen in België

Sunak en Macron willen brokken lijmen

Vandaag gaat de Britse premier Sunak op bezoek bij de Franse president Macron. Ze willen de strijdbijl begraven die sinds de Brexit flink heeft ingehakt op de Frans-Britse relaties. De sfeer lijkt goed te zitten, maar de twee heren hebben verschillende prioriteiten.

Lees meer »

Zus van Olivier Vandecasteele reageert op uitspraak Grondwettelijk Hof: “Beste dat wij konden verwachten”

De familie van Olivier Vandecasteele, de Belg die in de Iraanse gevangenis zit, is opgelucht nu het Grondwettelijk Hof heeft beslist dat het akkoord over de gevangenenruil met Iran overeind blijft. Dat opent mogelijkheden voor een ruil waardoor Vandecasteele naar België kan terugkeren. "Dit is het beste dat wij konden verwachten", reageert zijn zus Nathalie. "We hopen dat er nu

Lees meer »

DE KLASFOTO. Zo zag schrijfster Sylvia van Driessche eruit als tiener: “Ik durfde al vroeg te experimenteren met kleren”

Sylvia van Driessche (46) is schrijfster van zeven romans en de webreeks ‘Liefdestips aan mezelf’. De schrijfmicrobe had ze als jong meisje al stevig te pakken, vertelt ze in onze reeks waarin BV’s een oude klasfoto delen, maar haar jeugd was nog wel kleurrijker dan dat. “Ik ging als zeventienjarige met een jurk en hakken naar het jeugdhuis. Daar waren

Lees meer »

“Zelfs wij werden stil van zoveel leed en verwoesting”: beroepsbrandweermannen Martin en Frederik waren als B-FAST-vrijwilligers in Turkije

Eén sms’je, en 24 uur later stonden Martin Gyselinck (50) en Frederik Dewaele (49) uit Nieuwpoort in het Turkse Kirikhan waar een aardbeving duizenden slachtoffers had gemaakt. Sinds dit weekend zijn ze terug, na drie weken vrijwilligerswerk bij B-FAST België. Hoewel beide beroepsbrandweermannen wel wat gewoon zijn, werden ze stil. “We hebben het leed gezien in de ogen. Maar als

Lees meer »

JOUW MENING. Heb jij begrip voor de protestactie van de boeren?

Landbouworganisaties uit het hele land vertrekken vandaag, met de tractor, naar Brussel. Daar vindt een grote manifestatie plaats. Het protest is een reactie op de stand van zaken rond het stikstofakkoord. De actie zorgt de hele dag voor hinder op de weg, wellicht ook in de avondspits. Wat vind jij? Heb jij begrip voor de protestactie van de boeren?

Lees meer »

“Plooien voor krapuul” of “weloverwogen beslissing”? Gemengde reacties op afgelaste ‘Queer Iftar’ in Antwerpen

Een iftar of suikerfeest specifiek voor moslims uit de LGBTQ+-gemeenschap. Antwerpen is er blijkbaar nog niet klaar voor. De organisatie trok de stekker uit het evenement na bedreigingen en andere signalen. En dat net op de dag dat het stadsbestuur campagne voert tegen racisme en discriminatie. In Borgerhout en bij uitbreiding de rest van de stad wordt teleurgesteld gereageerd. “Maar

Lees meer »

Franse regering overleeft – nipt – vertrouwensstemming in parlement: pensioenhervorming komt er, maar protest zal niet gaan liggen

De Franse regering heeft een vertrouwensstemming in het parlement maar nipt overleefd. Vanavond werd gestemd over twee moties van wantrouwen tegen de regering van premier Elisabeth Borne. De moties waren ingediend door twee oppositiepartijen. Zij nemen het niet dat de regering de omstreden pensioenvorming van president Emmanuel Macron doorvoert buiten het parlement om. Nu de moties van wantrouwen zijn weggestemd,

Lees meer »

Onze man in de voetsporen van Filip en Mathilde in Pretoria: “Ontmoeting met president Ramaphosa is controversieel”

Koning Filip (62) en koningin Mathilde (50) zijn in Zuid-Afrika aangekomen voor een staatsbezoek op uitnodiging van president Cyril Ramaphosa (70). Hun gastheer is een van de rijkste Afrikanen, maar ook een controversiële figuur. Hij wordt geregeld beschuldigd van wanbeleid en corruptie. Waarom verzweeg hij tegenover de politie dat hij 500.000 euro had verstopt in zijn zetel? Uitgerekend nu eisen

Lees meer »

Crelan geeft coöperanten meer dividend

De bankengroep Crelan – bekend van Crelan, Europabank en Axa Bank Belgium – verhoogt haar dividenduitkering aan de coöperatieve aandeelhouders. De onderliggende nettowinst van de groep ging er vorig jaar met ruim 8 procent op vooruit tegenover 2021, zo maakte ze maandag bekend.

Lees meer »