Nieuwsfeed

Genk-spelers Heynen en Trésor ontbreken in selectie, De Condé is “gedegouteerd”: “Dit is een totaal gebrek aan respect”

Geen Racing Genk-spelers in de eerste selectie van Domenico Tedesco. Bryan Heynen en Mike Trésor vielen (opnieuw) uit de boot. Tot groot ongenoegen van Dimitri de Condé, de ‘Head of Football’ van de Belgische competitieleider.

Krantenkoppen in België

Vlaams minister Dalle (CD&V) kritisch voor De Wever (N-VA) na woke-rel met foto’s in Antwerpen: “Niet woke, maar wel antiwoke bedreigt onze vrijheden”

“Het is niet aan politici om zich te gaan mengen in de inrichting van een theater”, dat schrijft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) in een opiniestuk over de heisa rond de ‘woke’ portretten in Antwerpen. Dalle geeft ook de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) een sneer, die begin deze maand nog een boek over woke uitbracht.

Lees meer »

Demir na kritiek Mahdi: “CD&V heeft zelf ziel van Vlaanderen verkocht”

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) ontkent dat Vooruit en N-VA al afspraken hebben gemaakt voor de regeringsvorming in 2024. Ze countert daarmee de kritiek van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. Die waarschuwde zaterdag op een CD&V-congres voor een samenwerking tussen Vooruit en N-VA, een samenwerking die volgens hem “de ziel van Vlaanderen” op het spel zet. Maar volgens Demir heeft CD&V zelf

Lees meer »

Het zwijggeld dat Donald Trump zuur dreigt op te breken

Zwijggeld voor pornoster Stormy Daniels dreigt Donald Trump (76) zuur op te breken. Volgens Amerikaanse media is de kans reëel dat hij de komende dagen in Manhattan officieel wordt aangeklaagd en voorgeleid. Het zou de allereerste keer zijn dat een voormalig president zoiets zou overkomen. Maar nu al wordt gevreesd voor een gewelddadige reactie van zijn achterban.

Lees meer »

Patiënten krijgen meer rechten dankzij nieuw wetsontwerp en je kan zelf nog ideeën insturen

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke heeft een wetsontwerp klaar om ‘de wet op patiëntenrechten’ te herzien. Hij wil ervoor zorgen dat patiënten beter geïnformeerd worden én dat ze meer inspraak krijgen over hun behandelingen. Opvallend: iedereen mag feedback geven op het wetsontwerp, dat kan nog tot 18 april. Daarna zal de minister met het voorstel naar het parlement stappen.

Lees meer »

Vier Franse vrienden fietsen samen grootste Strava-tekening ooit: dinosaurus van 1.025 kilometer

Vier Franse vrienden hebben samen de grootste Strava-tekening ooit gemaakt. Hiervoor heeft het viertal een fietsroute gemaakt van zo’n 1.025 kilometer en zat voor dit record maar liefst 44 uur op de fiets. De Fransmannen maakten deze rit eind vorig jaar in het centrum van Frankrijk, maar hun ‘velociraptor’ wordt nu ook officieel erkend als grootste Strava-tekening door Guinness World

Lees meer »