Nieuwsfeed

Nieuw-Zeeland verbiedt TikTok op apparaten die toegang hebben tot netwerk parlement

Nieuw-Zeeland gaat TikTok verbieden op apparaten die toegang hebben tot het parlementaire netwerk. Dat heeft een regeringsfunctionaris vandaag bekendgemaakt. Volgens hem wordt het verbod eind deze maand ingevoerd wegens zorgen over cyberveiligheid die bestaan over de Chinese filmpjesapp.

Krantenkoppen in België

Hoe Delhaize ooit de eerste moderne supermarkt was: “De klanten bedienen zichzelf in de speciaal daartoe ingerichte rekken en het kasticket geeft de afrekening van de inkopen”

De geschiedenis lijkt zich ietwat cynisch te herhalen. Ooit maakten piepkleine kruideniertjes Delhaize groot. Vandaag, ruim 150 jaar later, ziet de warenhuisketen geen andere overlevingskans dan de 128 resterende winkels in eigen beheer te verkopen aan zelfstandige uitbaters. Portret van een pionier die in 1957 de eerste moderne supermarkt van Europa uitvond en de Belgen boodschappen leerde doen.

Lees meer »

Man stikt in stuk steak in Frans restaurant

In een restaurant in de Noord-Franse stad Le Havre is een man gestikt bij het eten van biefstuk. Ondanks de reddingspogingen van een restaurantmedewerker en van ambulanciers, is de 55-jarige man woensdagavond overleden, meldt de krant Paris-Normandie donderdag.

Lees meer »

Eerste groep hulpverleners van B-FAST is terug uit Turkije, tweede groep lost af

Op het Militaire Kwartier Majoor Housiau in Peutie zijn zondagavond ongeveer tachtig hulpverleners van het B-FAST-team aangekomen vanuit Turkije. Ze werden opgewacht door familie en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). In een veldhospitaal in Kirikhan heeft het B-FAST-team in twee weken tijd intussen zo’n 1.500 slachtoffers van de aardbevingen kunnen helpen.

Lees meer »

“Mijn dochter is bang van helikopters boven Mechelen, ze denkt dan aan oorlogsraketten”: het leven in het nooddorp voor Oekraïners

Het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen aan de Nekker in Mechelen is op zoek naar vrijwilligers. "Mensen die willen helpen met voorlezen, sportactiviteiten en uitstappen", zegt coördinator Dirk Sinjan. Radio 2 sprak ook met Ruslan, een gevluchte vader uit Odessa. "Als mijn dochter hier een helikopter hoort, denkt ze dat de oorlog er is", zegt hij.

Lees meer »

“We zijn al winnaars”: regisseur Lukas Dhondt en zijn gezelschap vertrekken richting Oscars

Regisseur Lukas Dhont en zijn gezelschap zijn vertrokken richting de champagnekleurige loper van de Oscars. Een limousine haalde hen op aan hun hotel. Daar had de regisseur van ‘Close’ nog enkele bemoedigende woorden voor zijn team. “Wat er ook gebeurt, we zullen stralen”, vertelt Dhont. Binnen enkele uren weten we of de film ‘Close’ de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’

Lees meer »

Vlaamse regering weigert aanvragen van universiteiten voor anderstalige opleidingen

De Vlaamse regering heeft vorige week meerdere aanvragen van universiteiten om een anderstalige opleiding in te richten geweigerd, onder meer omdat de masteropleiding burgerlijk ingenieur anders nergens in Vlaanderen nog in het Nederlands zou worden aangeboden. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Ik ben niet het soort flamingant die met een Frans brood onder zijn arm zal sterven

Lees meer »

“Hij heeft schrik om slaag te krijgen van medegevangene in celwagen”: landbouwer (44) die beide dochtertjes verstikte, verschijnt niet op proces

Chris Vanhaverbeke, de Waardamse landbouwer die in de cel zit voor de moord op zijn dochtertjes Maud (8) en Ona (5), kwam maandagochtend niet opdagen in de Brugse strafrechtbank. “Uit schrik om klop te krijgen in de celwagen”, stelt zijn advocaat. “Hij voelt zich ook depressief.” De strafzaak, waarin Vanhaverbeke zich moet verantwoorden voor slagen en verkrachting ten aanzien van

Lees meer »

Neefje van drugsbaas ‘Flash’ voert 4,5 ton cocaïne in vanuit zijn villa in Marbella: Spaanse politie houdt hem aan

Drugsbaas Yannick W., bijgenaamd ‘Flash’ mag dan al veroordeeld zijn tot 26 jaar gevangenisstraf voor drugsinvoer, zijn handeltje blijft wel draaien. Nu is zijn neef Yersen V. (37) in Marbella opgepakt, samen met een andere vertrouweling Jonas W. De mannen zouden een bende in Antwerpen en Mechelen hebben aangestuurd die in vier maanden tijd liefst 4,5 ton cocaïne heeft ingevoerd.

Lees meer »