Nieuwsfeed

Tiny houses in de spotlight op Batibouw: wat zijn de spelregels als je er zelf één wilt bouwen of neerzetten?

Denk je aan een tuinkantoor? Wil je graag een zorgwoning in je tuin? Of zoek je vooral een manier om compact en duurzaam te wonen? Dan is een tiny house misschien wel dé oplossing. Bouwsite Livios vertelt je in tien vaak gestelde vragen alles wat je moet weten over deze woonvorm.

Krantenkoppen in België

Partij van premier Kallas wint parlementsverkiezingen Estland

De centrumrechtse Hervormingspartij van premier Kaja Kallas heeft de verkiezingen in Estland zondag met een ruime marge gewonnen. De partij kreeg 31,6 procent van de stemmen volgens de bijna volledige verkiezingsuitslagen. De rechts-populistische partij EKRE kreeg 16 procent van de stemmen en werd tweede. De gematigd linkse Centrumpartij van oud-premier Juri Ratas werd derde met 14,7 procent van de stemmen.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Faes: “Tedesco wil hoog en agressief voetbal brengen” – Openda: “Ik ben klaar om te spelen”

Dag twee van de Rode Duivels in Tubeke met het oog op de EK-kwalificatiematch tegen Zweden (24 maart) en de oefenmatch tegen Duitsland (28 maart). Deze voormiddag werd er getraind en onder anderen Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Leandro Trossard en Romelu Lukaku ontbraken. Nadien namen Loïs Openda en Wout Faes het woord tijdens de persconferentie. Ontdek hieronder wat het

Lees meer »

Oekraïne heeft 26 oorlogsmisdadigers veroordeeld sinds begin Russische invasie: “De gruwelijkheden zijn gigantisch en eindeloos”

Sinds de start van de Russische invasie een jaar geleden hebben Oekraïense rechtbanken 26 verdachten van oorlogsmisdaden berecht en veroordeeld. Bijna 300 anderen werden aangeklaagd. Dat heeft de Oekraïense aanklager Myroslava Krasnoborova donderdag verklaard tijdens een briefing van Eurojust, het Europees agentschap voor justitiële samenwerking in strafzaken. Zo staat te lezen op de website van persagentschap Reuters.

Lees meer »

Biden wil strengere regels voor banken na problemen met Silicon Valley Bank

De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag tijdens een speech benadrukt dat de Amerikanen erop mogen vertrouwen dat het bankensysteem in de VS veilig is. Hij gaat het Congres en de regulatoren wel vragen om de regels voor de banken te verstrengen, nu twee kleinere banken over de kop gegaan zijn. Het nieuws stuurde maandag de aandelenbeurzen flink lager. Beleggers

Lees meer »

KIJK. Bed komt tevoorschijn uit de vloer in deze chalet: “Als je wil slapen, moet je eerst de planken weghalen”

Vastgoedexperte Hadisa Suleyman trekt voor de HLN Original ‘Extreme Huizen’ naar het Nederlandse Biesbosch en bezoekt er de uitschuifbare chalet van architect Caspar Schols. Het huisje is zo ingericht dat elke vierkante meter oppervlakte optimaal wordt benut. Daarom is het bed ingewerkt in de vloer. “Als je wil slapen haal je eerst de vloer weg”, vertelt Caspar. “En vervolgens draai

Lees meer »