Nieuwsfeed

Ariël Jacobs, Director Football bij OHL, kan ‘zijn’ paars-wit een hak zetten: “Irreëel wat er met Anderlecht is gebeurd. Alles is er veranderd”

“Ik, een ‘cynicus’? Ik gebruik humor om te relativeren.” Ariël Jacobs (69) vult tegenwoordig zijn dagen als Director Football bij OH Leuven. Zondag kijkt hij ‘zijn’ Anderlecht in de ogen. “Al is daar nu zo veel – misschien wel alles – veranderd.”

Krantenkoppen in België

SPOILER! Voor het eerst neemt bekende Vlaming deel aan “De Mol”

Het elfde seizoen van “De Mol” op Play4 is gestart, en traditiegetrouw ging dat ook dit jaar gepaard met een plottwist. Vorige week werden negen van de tien kandidaten voorgesteld, in de eerste aflevering vanavond maakte de laatste deelnemer zich bekend. Dat blijkt niemand minder dan acteur Matteo Simoni (35) te zijn. Daarmee neemt voor het eerst een bekende Vlaming

Lees meer »

Vanaf vandaag kan je op huizenjacht met Spotto, een nieuw vastgoedplatform met intelligente zoekfunctie. Waarom is het volgens de makers beter dan Immoweb?

Wie een huis zoekt om te kopen of te huren, kan dat vanaf vandaag ook op Spotto vinden. Het gloednieuwe immoplatform is een initiatief van de vastgoedmakelaars zelf en moet hun antwoord zijn op onder meer het machtige Immoweb en online biedsite Biddit. Spotto onderscheidt zich met een intelligente zoekfunctie: “Je kan ook huizen zoeken binnen bepaalde straal van je

Lees meer »

G20 komt niet tot gezamenlijke slotverklaring, buitenlandministers VS en Rusland spreken elkaar (kort) voor eerst sinds oorlog in Oekraïne

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten en Rusland, Antony Blinken en Sergej Lavrov, hebben kort met elkaar gepraat in de marge van de G20, de top van de rijkste industrielanden. Het was het eerste gesprek tussen beiden sinds de Russische invasie in Oekraïne. De oorlog was een van de hoofdpunten van deze G20, maar tot een gemeenschappelijke

Lees meer »

Prijsverhoging bij moederbedrijf van Durex schrikt klanten af

Het moederbedrijf van condoommerk Durex, Reckitt Benckiser, gaat een uitdagend jaar tegemoet. De prijsverhogingen van de afgelopen tijd lijken consumenten af te schrikken, meldt de Britse groep. De prijsverhogingen waren nodig om de hoge inflatie en gestegen grondstofkosten op te vangen. Desondanks denkt het bedrijf de winstgevendheid licht te kunnen verbeteren.

Lees meer »

Advocaten en burgers kunnen hun strafdossiers voortaan online raadplegen

Mensen die betrokken zijn in een strafzaak, zoals slachtoffers, nabestaanden, advocaten en verdachten, kunnen voortaan hun dossier digitaal inkijken op Just-on-web, de centrale toegangspoort van Justitie. Tot nu toe kon dat enkel op de griffie van de correctionele rechtbank of het hof van beroep. Met JustConsult wordt nu een digitale tool aangeboden om die inzage makkelijker te maken. Minister van

Lees meer »

Speculatie over lot van Telenet

19:29 Na een vroege koersopstoot bleef het aandeel van de kabel- en telecomgroep Telenet donderdag een hele dag geschorst. Terwijl het bedrijf zich in stilte hult, stijgt de speculatie: doet grootaandeelhou…

Lees meer »

Drama voor Italiaanse kust

16:45 Het dodentol loopt op, nadat een houten vissersboot met vermoedelijk zo’n 250 mensen uit Afghanistan, Iran en Pakistan aan boord is gezonken voor de Italiaanse kust. Zeker 58 migraten, onder wie kinde…

Lees meer »

Jeremy Renner traint, amper acht weken na zwaar ongeval, al op een hometrainer: “Koste wat het kost”

Op nieuwjaarsdag kwam ‘Avengers’-ster Jeremy Renner (52) onder zijn eigen sneeuwruimer terecht van ruim 6.500 kilogram, met alle gevolgen van dien. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd en verklaarde later ‘meer dan dertig botten te hebben gebroken’. De acteur is nu volop aan het revalideren, maar betrekt zijn volgers graag in zijn herstelproces. Hij laat in een nieuwe update op

Lees meer »