Nieuwsfeed

Eerste carnavalsnacht in Halle lokt duizenden bezoekers

In Halle vindt nog tot en met dinsdagochtend Carnaval Halle plaats, een van de grootste evenementen in Vlaams-Brabant. Het feest werd zaterdagnamiddag afgetrapt met de verkiezing van een nieuwe prins en prinses carnaval en lokte ongeveer 15.000 bezoekers. Straks trekt de grote carnavalsstoet door de straten van Halle.

Krantenkoppen in België

Paus Franciscus (86) opgenomen in het ziekenhuis

Paus Franciscus (86) is opgenomen in het ziekenhuis. Volgens het Vaticaan gaat het om "vooraf geplande onderzoeken". Toch zijn alle afspraken van de komende dagen onverwachts geannuleerd. Eerder vandaag nog had de paus zijn wekelijkse publieke audiëntie gehouden op het Sint-Pietersplein. Toen leek hij in goede gezondheid.

Lees meer »

Geen vaste benoemingen meer binnen Vlaamse overheid vanaf 2024

Vanaf 2024 wil de Vlaamse regering personeel bij de overheid niet langer vast benoemen. Nieuwe personeelsleden kunnen vanaf 2024 enkel contractueel in dienst worden genomen. Er wordt hen wel betere voorwaarden beloofd als het gaat over ziekteverlof, pensioen of een thuiswerkvergoeding. Enkel mensen met een gezagsfunctie maken nog kans op een vaste benoeming.

Lees meer »

Chinese staat sponsort matchmaking app om huwelijkscijfer te verhogen

Het huwelijkscijfer van China daalt al tien jaar op rij en de overheid wil daar verandering in brengen. De stad Guixi, in de zuidoostelijke Jiangxi provincie, denkt daar nu een oplossing voor te hebben gevonden: een matchmaking app gesponsord door de staat. De nieuwe app ‘Palm Guixi’ verzamelt gegevens van inwoners om ze daarna op blind dates te sturen.

Lees meer »

Ex-man van ‘Harry Potter’-schrijfster JK Rowling over mishandeling: “Haar boeken verbranden? Ik heb ze helpen schrijven!”

Jorge Arantes (51), de ex-man van JK Rowling, spreekt voor het eerst nadat de ‘Harry Potter’-schrijfster schokkende details heeft verteld over hoe hij haar jarenlang mishandelde. “Hij dreigde ermee onze dochter te gijzelen”, zei Rowling in een podcast. Bovendien beweert ze dat de Portugees haar manuscript van ‘Harry Potter’ wou verbranden. Jorge vertelt nu zijn kant van het verhaal. “Misschien

Lees meer »

Amerikaans ex-vicepresident Pence moet getuigen over Trump

Toenmalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de poging van de Amerikaanse ex-president Donald Trump om de presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Het gaat dan om gesprekken van Pence met zijn baas in aanloop naar de bloedige bestorming van het parlement (Capitool) in Washington door Trump-aanhangers op 6 januari 2021.

Lees meer »

Tienduizenden Israëli’s demonstreren tegen hervorming rechtssysteem

Tienduizenden mensen zijn zaterdag op straat gekomen in Israël om te betogen tegen de geplande hervorming van de rechterlijke macht. Het gaat al om de tiende achtereenvolgende zaterdagavond van protest. Alleen al in de kuststad Tel Aviv gingen ongeveer 145.000 demonstranten de straat op, in Haifa ongeveer 50.000. Ook in Jeruzalem, Beersheba, Eilat en verschillende andere steden werd tegen de

Lees meer »

G20 komt niet tot gezamenlijke slotverklaring, buitenlandministers VS en Rusland spreken elkaar (kort) voor eerst sinds oorlog in Oekraïne

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten en Rusland, Antony Blinken en Sergej Lavrov, hebben kort met elkaar gepraat in de marge van de G20, de top van de rijkste industrielanden. Het was het eerste gesprek tussen beiden sinds de Russische invasie in Oekraïne. De oorlog was een van de hoofdpunten van deze G20, maar tot een gemeenschappelijke

Lees meer »

Primeur voor Europa: tyrannosaurus rex onder de hamer

Voor het eerst wordt in Europa een skelet van een tyrannosaurus rex geveild, zo heeft het Zwitserse veilinghuis Koller zaterdag bekendgemaakt. De dinosaurus, die ongeveer 67 miljoen jaar geleden leefde, is bijna 4 meter hoog en ruim 11,5 meter lang en moet volgens een voorzichtige schatting 6 tot 8 miljoen euro opbrengen. De veiling is op 18 april.

Lees meer »