Nieuwsfeed

Evenepoel, die “perfect op schema” zit voor Giro, voor Ronde van Catalonië: “Foto van zege in regenboogtrui is grootste doel”

Drie weken na zijn eindzege in de UAE Tour keert Remco Evenepoel morgen terug in competitie in de Ronde van Catalonië. Evenepoel vertoefde de voorbije weken in Tenerife, waar hij een hoogtestage afwerkte om de vorm voor de komende Ronde van Italië bij te vijlen. “Ik ben nu tussen 90 en 95 procent, dus ik zit perfect op schema om in de Giro 100 procent te zijn.”

Krantenkoppen in België

Kamertje boeken in de boekenwinkel

19:10 Met ‘150 Bookstores you need to visit before you die’ reis je langs pareltjes, pralinedoosjes, paleizen vol boeken, waar je eerst naar de winkel kijkt – buiten of binnen of beide – en dan pas naar het…

Lees meer »

Meisjes en vrouwen blijven uitgesloten van onderwijs in Afghanistan

Heel wat scholen en universiteiten in Afghanistan openen maandag weer de deuren na de wintervakantie, maar ze blijven ontoegankelijk voor meisjes en vrouwen. Dat verklaarde de bijzondere EU-gezant voor Afghanistan, Tomas Niklasson, zondag op een persconferentie. Hij had de voorbije dagen een ontmoeting met verantwoordelijken van de taliban, maar daar werden geen toezeggingen gedaan.

Lees meer »

KIJK. Nederlandse sportjournaliste getuigt over seksuele intimidatie bij NOS: “Het was makkelijker mij te doen zwijgen dan het systeem aan te pakken”

In de Nederlandse talkshow ‘Jinek’ getuigde sportjournaliste en ex-wielrenner Marijn de Vries over de seksuele intimidatie waar ze mee te maken kreeg toen ze op de sportredactie van NOS werkte. Een column die de journaliste schreef voor NRC ontketende enorm veel reacties, nu onthult ze hoe haar het zwijgen werd opgelegd nadat ze sprak over wat er gebeurde.

Lees meer »

Schepen voor Gezondheidsbeleid in Schelle wil leeftijd voor preventief onderzoek dikkedarmkanker verlagen naar 45 jaar

In heel wat gemeenten worden deze maand gebouwen ’s avonds blauw verlicht om aandacht te vragen voor de Actiemaand Dikkedarmkanker. Dat is ook het geval met het gemeentehuis in Schelle. Daar waren ze in 2018 pilootgemeente om de leeftijd voor het preventief onderzoek te verlagen naar 50 jaar. Nu pleit schepen van Gezondheidsbeleid Axel Boen (CD&V) voor een verlaging naar

Lees meer »

Eerste foto van zonnestralen op Mars

Marsrover Curiosity is er voor het eerst in geslaagd om een foto te maken van zonnestralen op Mars, zo meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa. Het beeld, gemaakt tijdens de zonsondergang van 2 februari, kan wetenschappers meer leren over het weer op de rode planeet.

Lees meer »

Uw TV-week in cijfers: “‘De Vermeires’ zijn al uit de top 20, maar ‘Greatest Dancer’ kan er niet van profiteren”

Vorige week scoorde ‘De Vermeires’ een tiende plaats in de top 20 met ruim 775.000 kijkers. Een beter resultaat dan concurrent ‘The Greatest Dancer’, dat dezelfde avond uitgezonden wordt. VTM leek een extra wapen te hebben in de strijd tegen het showprogramma van Eén. Maar de soep die ‘De Vermeires’ opdient, is afgeserveerd door kijkend Vlaanderen.

Lees meer »