Nieuwsfeed

Het dorp dat verdween onder zeven meter bagger: 100 jaar geleden annexeerde Antwerpen de linkeroever en het gehucht Sint-Anna

Op 19 maart 1923, Vaderdag, stemde het Belgisch Parlement een wet die het grondgebied dat we vandaag kennen als Linkeroever afpakte van Oost-Vlaanderen en aanhechtte bij stad én provincie Antwerpen. Op die dag, honderd jaar geleden, lag er op Linkeroever een militair fort en een dorp met bijna 2.500 inwoners. Maar niets wat er toen was, kun je vandaag nog zien. Alles is afgebroken en bedolven onder meters zand.

Krantenkoppen in België

Prinses Elisabeth en koningin Mathilde starten Egyptereis vol symboliek in het paleis van een Belg

Kroonprinses Elisabeth en koningin Mathilde zijn dinsdag in de Egyptische hoofdstad Caïro aangekomen. Hun werkbezoek van drie dagen aan Egypte begonnen ze met een bezoek aan een tentoonstelling over de Egyptereizen van koningin Elisabeth (1876-1965), de betovergrootmoeder van prinses Elisabeth. De officiële reis van koningin Mathilde en prinses Elisabeth is immers een eerbetoon aan de echtgenote van koning Albert I.

Lees meer »

“Als single moet je enorm creatief zijn tijdens het boodschappen doen”: hoe pakt Kristel (58) haar eetbudget aan? En hoe bespaart ze?

Kristel (58) woont alleen en focust door haar job in een tweeploegendienst op gezonde, evenwichtige én vooral makkelijke maaltijden. “Ik heb simpelweg geen tijd om lang te koken”, vertelt ze. “Bovendien moet je als alleenstaande echt goed opletten voor zogezegde ‘kortingsdeals’ die geen deals zijn.” Hoe pakt ze haar eetbudget aan? En hoe bespaart ze op voeding?

Lees meer »

Nieuwe accijnzen op gas en elektriciteit vanaf 1 april: hoe gaan we dat voelen op onze energiefactuur?

Op 1 april treden de nieuwe accijnzen voor gas en elektriciteit in werking. Die moeten de btw-verlaging voor de overheidsschatkist compenseren. Hoeveel euro zal er voortaan extra worden aangerekend op je energiefactuur? Wat als je een sociaal tarief hebt? En hoe zit het wanneer je nog verwarmt met stookolie? Energie-experten Dieter Jong en Stéphane Bocqué scheppen duidelijkheid.

Lees meer »

Londense politie is institutioneel racistisch, misogyn en homofoob, besluit onderzoek

De Metropolitan Police, de politiedienst van Groot-Londen in het Verenigd Koninkrijk, is institutioneel racistisch, misogyn en homofoob. Dat blijkt dinsdag uit een vernietigend rapport van parlementslid Louise Casey, waartoe opdracht was gegeven in de nasleep van de moord op Sarah Everard. Die Londense vrouw werd in maart 2021 ontvoerd, verkracht en vermoord door Wayne Couzens, een agent van de Metropolitan

Lees meer »