Nieuwsfeed

INTERVIEW. Tessa Wullaert is op haar 30ste verjaardag nog lang niet klaar met voetballen: “Ik blijf spelen zolang ik ervan kan leven”

Natuurlijk wordt ze graag in de bloemen gezet. Winnaars worden graag gevierd. Toch triggert het meteen ook haar cassante kant. “Mathi (haar partner, red.) weet dat hij mij geen bloemen moet geven. Ik laat die toch maar doodgaan.” Daar sta je dan in een bloemenwinkel in Sittard. Voilà, Tessa Wullaert. Zondag 30 jaar jong en na dit seizoen 11 jaar profspeelster. “Ik ben altijd mezelf.”

Krantenkoppen in België

Jean (77) en Suzanna (75) moeten hun vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “We kunnen de duiven toch moeilijk een pamper omdoen?”

Jean (77) en Suzanna (75) Denis-Van Lancker houden sinds 1972 duiven. Hun vijftig dieren kregen in 2008 een gloednieuw vergund onderkomen, nadat het koppel verhuisde naar een bungalow. Toch veroordeelde een rechtbank het duivenkot tot de sloop. Of hoe een hobby de relatie met de buren danig verzuren kan. “Die beesten waren mijn laatste pleziertje.”

Lees meer »

Finse parlement stemt in met toetreding tot NAVO

Met een grote meerderheid heeft het Finse parlement toegestemd met de toetreding tot het Westerse militaire bondgenootschap NAVO. Daarmee is Finland weer een stap dichter bij het NAVO-lidmaatschap. Alle 30 NAVO-landen moeten instemmen met nieuwe leden. Alleen Turkije en Hongarije liggen nog dwars. Na maanden uitstel is het Hongaarse parlement begonnen aan het debat.

Lees meer »

“José De Cauwer heeft een bril nodig”: Nathan Van Hooydonck kwaad nadat hem agressief koersgedrag werd verweten

“Niet te agressief worden. Het is niet omdat je voor een Nederlandse ploeg rijdt, dat je ook moeilijk moet doen”. Woorden van VRT-koerscommentator José De Cauwer tijdens de tweede rit van Parijs-Nice die bij Nathan Van Hooydonck niet in goeie aarde zijn gevallen. Onze landgenoot van Jumbo-Visma had even daarvoor Michael Matthews een schouderduw gegeven, maar stelt dat hij zelf

Lees meer »

Studio 100 schuift CEO van pretparkengroep Plopsa Steve Van den Kerkhof opzij

De topman van Plopsa Steve Van den Kerkhof zal moeten vertrekken bij de pretparkengroep van Studio 100. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Studio 100 meldt dat er morgen officieel gecommuniceerd zal worden. Midden februari kwam Van den Kerkhof onder vuur te liggen nadat De Tijd had bericht over tirannieke praktijken en pesterijen in het pretparkenbedrijf

Lees meer »

“Wie handig is, kan zijn gewone fiets zelf ombouwen tot een elektrische”: fietsenmaker legt uit hoe je dat aanpakt en hoeveel dat dan kost

Misschien had je toch liever een elektrische fiets dan een ‘gewone’. Of je conditie is wat minder geworden en je kan wel wat ondersteuning van een batterij gebruiken. Geen probleem: je kunt van je eigen conventionele fiets zélf een elektrische maken. Maar zo’n klus vergt behoorlijk wat inzicht. En dus vroeg onze verslaggever, een man met twee linkerhanden, raad aan

Lees meer »

MEDIAWATCHERS. “Bart De Pauw zou ook één keer zijn fout moeten toegeven, zoals Adriaan Van den Hoof dat deed”

Afgelopen woensdag doorbrak Adriaan Van den Hoof in ‘De Tafel van Vier’ voor het eerst de maandenlange radiostilte na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Hij vertelde dat de mensen die verontschuldigingen moesten krijgen, die ondertussen ook hebben ontvangen. “Slim dat hij zich niet in de slachtofferrol wentelt”, merkt showbizzjournaliste Desna Lespinoy op in de podcast ‘De Mediawatchers’. Televisiejournalist Mark Coenegracht maakt

Lees meer »

Kunnen alle vitamines giftig worden? “Slik je veel vitamine A tijdens de zwangerschap, is de kans op een aangeboren afwijking groter”

Wanneer worden vitamines gevaarlijk? De vraag dringt zich op nu het geneesmiddelenagentschap FAGG waarschuwt nadat een ouder persoon stierf aan een overdosis vitamine D. Van vitamines kennen we vooral de positieve eigenschappen, maar kunnen ze ook allemaal giftig worden? En zijn de risico’s voor iedereen even groot? We zochten het samen met twee experts voor u uit in vijf vragen

Lees meer »