Nieuwsfeed

Nieuwe aanslag in Mechelen: daders brengen explosief vanop afstand tot ontploffing

Mechelen werd zaterdagnacht opnieuw opgeschrikt door een aanslag. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is groot. De politie onderzoekt of er een link is met het drugsmilieu.

Krantenkoppen in België

BNP Paribas Fortis lijft bpost bank volledig in: met deze veranderingen moeten klanten rekening houden

De net geen vier miljoen particuliere klanten van BNP Paribas Fortis moeten dit najaar een belangrijke vraag beantwoorden: via welk fysiek kanaal willen ze vanaf begin 2024 bij voorrang bediend worden? De mogelijkheden: op afspraak via het afgeslankte netwerk van de bank zelf, of via de postkantoren. “We gaan onze klanten hiervoor na de zomer contacteren”, zegt topman Michael Anseeuw

Lees meer »

Een miljoen met je pensioen, is dat realistisch? “Zo’n 90 procent van zijn vermogen heeft Buffett pas na zijn 65ste vergaard”

Heel wat mensen proberen een extra appeltje voor de dorst opzij te zetten voor hun pensioen. Maar hoe realistisch om – met behulp van de juiste belegmethodes – tegen je pensioen het geruststellende statuut van miljonair te bereiken? Onze geldexpert Pascal Paepen gelooft erin en legt uit hoeveel je op elke leeftijd daarvoor moet investeren en hoe je dat best

Lees meer »

Een gehaktbal van mammoetvlees: kweekvleesbedrijf stelt nieuwste creatie voor

Het Australische kweekvleesbedrijf Vow heeft in Amsterdam zijn nieuwste creatie voorgesteld: een gehaktbal gemaakt van mammoetvlees. Tenminste, een soort van mammoetvlees. Het gebruikte mammoeten-en olifanten-DNA om stamcellen van schapen "mammoeteiwit" te doen produceren. Hol nu niet meteen naar de winkel, want daar zal je de mammoetenbal niet snel vinden. Het blijft bij een eenmalig experiment.

Lees meer »

Ruim 99 procent van baby’s in Vlaanderen gescreend op aangeboren aandoeningen

Bijna alle pasgeboren kinderen in Vlaanderen worden gescreend op aangeboren aandoeningen. Dat blijkt uit cijfers van het Bevolkingsonderzoek Aangeboren Aandoeningen. Door de neonatale screenings kunnen zeldzame ziekten sneller opgespoord en behandeld worden. Vanaf mei 2023 zal het bevolkingsonderzoek uitgebreid worden met de opsporing van twee erfelijke stofwisselingsziekten. Dat maakt Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) bekend.

Lees meer »

Poetin: “Westen vecht tot de laatste Oekraïner, maar Rusland en China kunnen samen meest complexe problemen oplossen”

“Rusland en China kunnen samen de meest complexe problemen oplossen.” Dat verklaarde de Russische president Poetin na de ontmoeting met zijn Chinese collega Xi Jinping. Er werd ook gepraat over de oorlog. “Het Westen vecht in Oekraïne tot de laatste Oekraïner. Maar van zodra Kiev er zich klaar voor voelt, kunnen we het Chinese vredesvoorstel gebruiken als basis voor onderhandelingen.”

Lees meer »

DE INSIDER. Waarom zijn veggieburgers zo duur?

Voor varkensgehakt moet een dier sterven. Voor vegetarisch gehakt een plant. En toch is de vegetarische variant de duurste. Hoe dat kan, legt consumentenjournalist Chris Snick voor je uit in onze actuapodcast ‘De Insider’. “Supermarkten weten dat mensen bereid zijn om meer te betalen voor vleesvervangers.”

Lees meer »

Zet één strategisch geplaatste witte pennenveer Ann Demeulemeester weer op de kaart?

Eén witte veer: meer was er niet nodig om wereldwijd alle kranten en nieuwssites te halen. Modemerk Ann Demeulemeester tekende met een bandeaubikini – én de ‘underboob’ van ‘Euphoria’-actrice Hunter Schafer – voor de opmerkelijkste outfit op de afterparty’s van de Oscars. Vanwaar komt Demeulemeesters fascinatie voor veren? En zorgt dit exemplaar er ook voor dat het Belgische merk opnieuw

Lees meer »

Gent kan 50-tal extra asielzoekers opnemen, geen tweede asielponton

De stad Gent zal geen bijkomend asielponton voorzien in de haven. Er komt mogelijk wel een lichte uitbreiding van de bestaande Reno-boot én het lokaal opvanginitiatief in de stad, samen goed voor een 50-tal extra plaatsen voor asielzoekers. De federale regering is op zoek naar extra opvang om de aanhoudende asielcrisis op te vangen en keek onder meer naar de

Lees meer »

Moslim en holebi: Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen. “Ik moest in therapie en brouwsels drinken om van mijn homoseksualiteit te ‘genezen’”

Geen Queer Iftar op 31 maart in De Roma, omdat de veiligheid van de holebideelnemers niet kan gegarandeerd worden. Het incident illustreert dat het voor moslims heel moeilijk is om voor hun geaardheid uit te komen en hun seksualiteit te beleven. Mohammed (22), Hind (29) en Abdellah (29) getuigen elk over hun eigen parcours. “De imam wist wat er aan

Lees meer »

Lauren Versnick speelt eerste hoofdrol in Streamz-reeks ‘Déjà Vu’: “De tranen zijn écht, maar vanuit dankbaarheid en geen tristesse”

Haar eerste hoofdrol en meteen all the way. Lauren Versnick (28) leerde voor het nieuwe seizoen van de Streamz-reeks ‘Déjà Vu – Alles is Voorbestemd’ cello spelen in amper twee maanden tijd. Zonder enige muzikale achtergrond. “Af en toe knetterde het in mijn bovenkamer”, vertelt de actrice die zich in Los Angeles klaarstoomde voor de rol van Eva, een professionele

Lees meer »

Moeten we ons door de vogelgriep zorgen maken over een nieuwe pandemie?

In Cambodja is een elfjarig meisje gestorven aan de vogelgriep. Ook haar vader raakte besmet. Het doet de ongerustheid over het virus weer toenemen. Talloze wilde vogels zijn al gestorven aan de ziekte. En recent is de vogelgriep overgeslagen naar zoogdieren die nu het virus aan elkaar doorgeven. Wordt dit de volgende pandemie? Wat kunnen we ertegen doen?

Lees meer »

Schotse premier Nicola Sturgeon na acht jaar officieel afgetreden, weg vrij voor opvolger Humza Yousaf

De Schotse premier Nicola Sturgeon (SNP) heeft officieel haar ontslag aangeboden aan de Britse koning Charles III. Dat gaf de 52-jarige politica dinsdag te kennen op Twitter. Ze verliet intussen Bute House, de officiële ambtswoning in hoofdstad Edinburgh. “Volgende stop: het Schotse parlement, om te stemmen op Humza Yousaf als zesde eerste minister van Schotland”, klinkt het.

Lees meer »

Zo jaloers, dat hij haar de dood injoeg: hoe affaire tussen twee vrouwen tragisch voorbeeld is van vergeten ‘homocaust’

De nazi’s veroorzaakten niet alleen uitzonderlijk leed onder de joodse gemeenschap, maar joegen ook veel personen uit de LGBT+-gemeenschap de dood in. Het verhaal van de joodse Martha, die een passionele relatie aanknoopte met de Gentse Yvonne en dat met haar leven bekocht, is een tragisch voorbeeld van die ‘homocaust’. De Dossinkazerne in Mechelen toont haar relaas en dat van

Lees meer »

Nederlandse nepverpleger: “geen idee waarom ik loog”

Leroy S. die tijdens de eerste coronagolf bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis in het Nederlandse Den Bosch werkte, kan niet uitleggen waarom hij zich ten onrechte voordeed als verpleger. Hij stond vandaag terecht in de rechtbank in Den Bosch voor onder meer poging tot zware mishandeling, omdat hij ongediplomeerd patiënten behandelde, en oplichting.

Lees meer »

RTBF-journalisten zeggen vertrouwen in bestuur op

De journalisten van de Franstalige openbare omroep RTBF vragen dat er onmiddellijk een doorlichting van de manier van werken binnen de omroep komt. Ze zeggen daarbij ook het vertrouwen in de huidige directie op. De redactie reageert daarmee op de recente zelfdoding van een journalist.

Lees meer »