Nieuwsfeed

Rode Duivels aan feest: nieuwe assist Trossard, Carrasco trefzeker, man-in-vorm Openda weer goed voor twee goals

Verkeert Loïs Openda (23) in de vorm van zijn leven? Na zijn hattrick van vorig weekend was de Rode Duivel tegen Angers opnieuw goed voor twee doelpunten. Yannick Carrasco trof dan weer raak tegen Valencia en Leandro Trossard had opnieuw een assist in huis voor leider Arsenal.

Krantenkoppen in België

Slechte wifiverbinding? Dit apparaat maakt er komaf mee

Niets zo vervelend als een slechte wifiverbinding in huis. Sputterend thuisinternet kan aan veel factoren te wijten zijn, maar een vaak voorkomende oorzaak is gewoon de plek waar je je in huis bevindt. Op sommige plaatsen in je woning kan het internetsignaal namelijk maar moeilijk doordringen, wat een goede verbinding belemmert. Daar bestaat gelukkig een oplossing voor, in de vorm

Lees meer »

Langetermijncontracten moeten prijzen op Europese elektriciteitsmarkt stabieler maken

De Europese Commissie heeft haar voorstel voor een hervorming van de elektriciteitsmarkt klaar. Consumenten en bedrijven zullen op meer prijsstabiliteit kunnen rekenen, terwijl investeringen in hernieuwbare energie zullen worden aangemoedigd. De Commissie kiest niet voor een loskoppeling van de elektriciteits- en de gasmarkt, maar zet volop in op langetermijncontracten waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de overheid.

Lees meer »

Kind aan huis bij sjeiks in het Midden-Oosten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaanse topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”

Karen Shu (38) is de wanhoop nabij. Al anderhalf jaar wacht de Amerikaanse topchef op een verblijfsvergunning in ons land. Na de zoveelste weigering vreest ze het ergste, en dat terwijl haar nieuwe restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt elke avond volloopt: “Zo’n lijdensweg, en toch lijk ik er geen vat op te hebben.”

Lees meer »

Vanavond is het volle maan, maar wat klopt er van de mythes en verhalen? “Tijdens volle maan hebben katten en honden meer kans op een ongeval”

Vanavond, 8 december, is het weer volle maan. Wil dat zeggen dat katten en honden straks meer kans hebben op een ongeval? Dat er meer patiënten met hersenbloedingen en nierstenen zullen opduiken op de spoeddiensten van ziekenhuizen? En dat er meer vrouwen zullen bevallen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters neemt enkele mythes over de volle maan onder de loep.

Lees meer »

Dolleman die koppel klemreed en aanviel met ijzeren staaf, moet niet terug naar de cel: “Slachtoffer heeft het nog steeds moeilijk”

De 41-jarige Hertsbergenaar die in augustus 2021 op de E40 in Loppem een wagen klemreed en de inzittenden bedreigde met een ijzeren staaf, heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen. De komende vijf jaar mag Kenneth B. onder meer geen alcohol drinken en – opvallend – mag hij zich alleen onder begeleiding in het autoverkeer begeven. Dat

Lees meer »

Waar 5 jaar geleden nog een steenkoolcentrale stond, opent nu het grootste batterijpark van België: “Je staat hier letterlijk tussen het verleden en de toekomst”

Vandaag wordt het grootste batterijpark van ons land ingehuldigd. Goed voor een capaciteit van zo’n 20.000 thuisbatterijen, ofwel het dagverbruik van dik 10.000 gezinnen. Hoe werkt zo’n park precies? Is dit de voorbode van een enorme opmars van grote batterijprojecten? En kunnen batterijparken ook voor stabielere prijzen zorgen?

Lees meer »