Nieuwsfeed

“Russische eenheid verantwoordelijk voor MH17-ramp is actief in Oekraïne”

De luchtafweerbrigade die betrokken was bij de MH17-ramp in 2014, is ook actief in de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse publieke radiozender NPR zegt daarvoor bewijs te hebben gevonden: uit documenten in handen van de Oekraïense inlichtingendiensten zou blijken dat de 53ste luchtafweerbrigade vorig jaar lange tijd actief was in de stad Izjoem, in de regio Charkov.

Krantenkoppen in België

Stikstof is opgeblazen tot één vlammende politieke discussie, hoe kijken onze boeren daarnaar? “Zelden geweten dat partij zo hard de vinger op de wonde kon leggen”

Vorige vrijdag stonden ze nog met de tractor in Brussel te betogen, tegen de eindeloze verwarring, voor een proper stikstofakkoord. Vandaag moeten jonge landbouwers Maarten (27), Lies (28) en Jonas (25) toekijken hoe dat akkoord plots is opgeblazen tot één vlammende, politieke discussie op scherp. Wat denken zij als ze het journaal opzetten, én van ‘plattelandspartij’ CD&V die het been

Lees meer »

Reality check: wat moet er anders in jouw ‘ideale’ school?

Als er een ding was dat je aan je school kon veranderen, wat zou dat zijn? Wat later beginnen, opnieuw wat thuisonderwijs, minder huiswerk misschien – dat zijn de antwoorden die je zou verwachten als je het aan de jeugd zelf vraagt. We checken het bij de leerlingen van Sint-Bavo in Gent, waar ze een bijzonder praktische, nuchtere en laconieke

Lees meer »

Italiaanse regering wil in lab gekweekt vlees verbieden

De Italiaanse regering wil dierlijk voedsel verbieden dat uitsluitend in het laboratorium is gemaakt, zoals vlees dat wordt gekweekt op basis van enkele dierlijke cellen. Volgens landbouwminister Francesco Lollobrigida garanderen zulke producten onvoldoende “kwaliteit, welzijn en bescherming van onze cultuur en traditie”.

Lees meer »

Prins Harry duikt onverwacht op in rechtszaal voor mogelijk afluisterschandaal door ‘Daily Mail’

In Londen is vandaag een vierdaagse voorbereidende zitting van start gegaan in het kader van een mogelijk afluisterschandaal tegen Prins Harry en andere Britse beroemdheden. Samen met onder meer Elton John beschuldigt Harry de uitgever van de Britse tabloidkrant Daily Mail van “grove schendingen van de privacy”. Dat de hertog van Sussex vanochtend zelf aan het rechtsgebouw verscheen, bewijst hoe

Lees meer »

Noord-Korea vuurt opnieuw ballistische raketten af

Noord-Korea heeft vandaag twee raketten afgevuurd. Dat melden de Zuid-Koreaanse autoriteiten. Volgens het Zuid-Koreaanse leger ging het om twee ballistische korteafstandsraketten die zouden zijn afgevuurd richting de Japanse Zee. Het gaat om de tweede lancering in drie dagen, en de eerste sinds Zuid-Korea grote militaire oefeningen met bondgenoot Washington is gestart.

Lees meer »

Is Beethoven dan toch niet van Vlaamse afkomst? Nieuw DNA-onderzoek zet afstamming componist op zijn kop

De bekende componist Ludwig van Beethoven is genetisch niet verwant met alle andere Vlaamse Van Beethovens. Uit een grootschalig genetisch onderzoek op basis van zijn haarlokken blijkt dat er ergens in de directe vaderlijke lijn een buitenechtelijk kind was. Waarschijnlijk gaat het om zijn eigen vader, al kan er niet met zekerheid gezegd worden in welke generatie de buitenechtelijke verwekking

Lees meer »

Grote hinder tijdens zesde actiedag in Frankrijk: treinverkeer verstoord, vluchten geannuleerd en stakingen bij vuilnisophaling en scholen

Frankrijk ligt dinsdag lam door de massale vakbondsacties tegen de pensioenhervorming van president Emmanuel Macron. Het treinverkeer is verstoord, vluchten zijn geannuleerd en ook bij de vuilnisophaaldienst en op scholen werd het werk neergelegd. In enkele grote steden zijn wegblokkades gemeld. Bedoeling van de actiedag is om “Frankrijk tot stilstand te brengen”. Ook woensdag gaan de acties voort.

Lees meer »

Football Talk. Genk-middenvelder Castro komt met schrik vrij: geen gebroken ruggenwervel – Jérémy Doku valt opnieuw geblesseerd uit

Meer schrik dan schade bij Nicolas Castro. De Argentijn van Racing Genk viel zondag in de Limburgse derby in voor Bilal El Khannouss en moest vrijwel meteen het veld verlaten. STVV-speler Mory Konaté had zijn knie in de rug van de middenvelder geplant. Castro moest meteen afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Er werd gevreesd voor een gebroken ruggenwervel, waardoor hij

Lees meer »