Nieuwsfeed

Vicepremier Vandenbroucke dringt opnieuw aan op pensioenbonus

Bij de start van de gesprekken over de begrotingscontrole dringt vicepremier Frank Vandenbroucke (Vooruit) nog eens aan op de invoering van de pensioenbonus. Die houdt in dat wie langer werkt, meer pensioen krijgt. Maar ze werd net voor de zomer afgeschoten door Europa wegens te duur.

Krantenkoppen in België

“Grootste drugsvangst ooit in Australië”: politie gebruikt nepcocaïne om drugsbende in de val te lokken

In Australië heeft de politie nepcocaïne gebruikt om een bende drugsdealers in de val te lokken. De succesvolle missie, ‘Operation Beech’, leidde tot twaalf arrestaties. Agenten konden 2,4 ton cocaïne met een straatwaarde van 1 miljard Australische dollar (ongeveer 635 miljoen euro) onderscheppen. Dat is gelijk aan de helft van de geschatte jaarlijkse consumptie in Australië. De drugsvangst is dan

Lees meer »

Van brompot tot de lieveling van Vlaanderen: waarom iedereen plots van Gert Verheyen houdt

“Wat een warme, fijne mens is die Gert Verheyen!” Vlaanderen kende hem lang als de stugge voetbalanalist, maar daar bracht ‘Over De Oceaan’ verandering in. Plots is de voormalige Rode Duivel de chouchou van heel wat kijkers. “Eindelijk krijgen de mensen de échte Gert te zien”, zegt z’n boezemvriend en collega-analist Peter Vandenbempt aan ‘Dag Allemaal’. Portret van een man

Lees meer »

Chinese zakenman Guo Wengui opgepakt in New York

De Chinese zakenman Guo Wengui is woensdag (lokale tijd) opgepakt in New York op verdenking van megafraude. De 52-jarige Wengui, die eigenlijk Ho Wan Kwok heet maar ook de naam Miles Guo gebruikt, woont al jaren in zelf-verkozen ballingschap in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Rusland overweegt Toyota-fabriek in Sint-Petersburg over te nemen

De gesloten fabriek in Sint-Petersburg van de Japanse autofabrikant Toyota wordt mogelijk overgedragen aan het Russische staatsbedrijf NAMI. De Russische minister Denis Manturov van Industrie en Handel heeft volgens staatspersbureau TASS donderdag tijdens een zakencongres gezegd dat dat wordt overwogen. NAMI heeft eerder al fabrieken van Renault en Nissan overgenomen.

Lees meer »

Défi wil N-VA “isoleren” als partij onmisbaar blijkt voor vorming volgende Brusselse regering

“Als de N-VA onmisbaar blijkt voor de vorming van een Brusselse regering, moet ze geïsoleerd worden”, dat zegt de Brusselse Défi-voorzitter Fabian Maingain in een interview met de Franstalige krant ‘La Captiale’. De uitspraak is een reactie op Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) die eerder gezegd had zich niet te zullen verzetten tegen een regeringsdeelname van de N-VA.

Lees meer »

DE INSIDER. Waarom zijn veggieburgers zo duur?

Voor varkensgehakt moet een dier sterven. Voor vegetarisch gehakt een plant. En toch is de vegetarische variant de duurste. Hoe dat kan, legt consumentenjournalist Chris Snick voor je uit in onze actuapodcast ‘De Insider’. “Supermarkten weten dat mensen bereid zijn om meer te betalen voor vleesvervangers.”

Lees meer »