Nieuwsfeed

Zuid-Afrika in netelige positie als bezoek Poetin doorgaat

Zal Zuid-Afrika Poetin oppakken en uitleveren als hij in augustus het land bezoekt? ‘We zijn ons bewust van onze wettelijke verplichtingen.’

Krantenkoppen in België

ASSISEN KOTMOORD. Totaal onverwacht bekent Musawi (24) na 4,5 jaar tóch dubbele moord: “Ik heb gezwegen uit schaamte voor m’n moeder”

“Ik kan het niet meer. Alles wat ze zeggen, heb ik gedaan.” Met die woorden heeft Mohammad Musawi (24) na 4,5 jaar de moorden op Youlia (19) en Nessar (18) toegegeven. Dat deed hij met gebogen schouders, en tranen met tuiten wenend. “Ik kan het mezelf nooit vergeven”, zei de beschuldigde plots, net voor de procureur-generaal het woord zou nemen.

Lees meer »

UHasselt onderzoekt bodemleven in Limburgse tuinen

De UHasselt gaat samen met het Belang van Limburg het bodemleven in de Limburgse tuinen onderzoeken. En daarvoor rekenen ze op de hulp van 1.000 Limburgers, die theezakjes in hun tuin zullen begraven. Het is de eerste keer dat zo’n bodemonderzoek in onze provincie gebeurt.

Lees meer »

Ondanks verbod trekken tractoren naar Den Haag voor stikstofprotest, klimaatactivisten blokkeren de snelweg

In Nederland trokken tientallen tractoren in de vroege ochtend naar Den Haag, ondanks het verbod van de gemeente om met landbouwvoertuigen naar het centrum te rijden. De politie heeft tientallen tractoren van de weg gehaald. Het wordt een grote betogingsdag in Den Haag want naast boerenprotest tegen de plannen om de stikstofuitstoot te verminderen, trekken ook de radicale klimaatactivisten van

Lees meer »

Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorieten? Álles wat je moet weten over de Oscars die vannacht plaatsvinden

Zondagnacht (Belgische tijd) worden in Hollywood voor de 95e keer de Academy Awards of Oscars uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In die categorie neemt de Gentse filmmaker het op tegen ‘All Quiet on the Western Front’ (‘Im Westen nichts Neues’), het Duitse oorlogsdrama

Lees meer »

(Ex-)’Familie’-cast verrast Sandrine André op 50ste verjaardag: “Ik stond meer aan jouw zijde, dan aan die van mijn echte vrouw”

Al meer dan 10 jaar speelt ze de strenge tante Veronique Van den Bossche in ‘Familie’, maar eigenlijk draait actrice Sandrine André al veel langer mee. Zo ken je haar misschien nog als Merel uit ‘Wittekerke’ of secretaresse Britt uit ‘Sara’. Showbits-reporter Jarne verrast Sandrine op haar 50ste verjaardag met felicitaties van (ex-)collega’s, en dat laat haar absoluut niet onberoerd.

Lees meer »

Het pistool viel uit bed toen ze hem naast haar lichaam vonden: villamoord op Samira (27) gaat na 15 jaar naar assisen, maar verdachte blijkt al jaren spoorloos

Bijna 15 jaar nadat Wim Beckmann door de brandweer gewond uit zijn brandende villa werd gehaald, met naast zich zijn doodgeschoten vriendin Samira Bekkar (27), wordt de zestiger voor het hof van assisen gedaagd. De speurders zijn overtuigd dat alleen hij de vrouw kan hebben doodgeschoten. Groot probleem wel: de verdachte zelf zat amper in de cel en blijkt intussen

Lees meer »

REACTIES. Scott Parker: “Of ik nog op de bank zit tegen Benfica? Dat weet ik niet” – Mignolet: “Moeten in de spiegel kijken”

Spelers die het na een schandelijke nederlaag mogen gaan uitleggen aan de fans. Je ziet het doorgaans bij staartploegen, maar vanavond ook bij Club Brugge – en dat is toch een topclub? Onder meer Simon Mignolet ging zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg. “We geven hen niet wat ze verdienen.” Scott Parker kreeg dan weer een heel direct vraag voorgeschoteld.

Lees meer »

Prijsverhoging bij moederbedrijf van Durex schrikt klanten af

Het moederbedrijf van condoommerk Durex, Reckitt Benckiser, gaat een uitdagend jaar tegemoet. De prijsverhogingen van de afgelopen tijd lijken consumenten af te schrikken, meldt de Britse groep. De prijsverhogingen waren nodig om de hoge inflatie en gestegen grondstofkosten op te vangen. Desondanks denkt het bedrijf de winstgevendheid licht te kunnen verbeteren.

Lees meer »

“Zorgwekkend record”: 12,3 procent van chauffeurs rijdt te snel op Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen

Op de Verkeersveilige Dag gisteren werd een recordaantal snelheidsovertredingen vastgesteld in Oost-Vlaanderen: van alle gecontroleerde voertuigen reed 12,3 procent te snel. Dat is het hoogste cijfer sinds 2016. Een zorgwekkend record volgens gouverneur Carina Van Cauter, "want te snel rijden blijft een van de grootste oorzaken van zware verkeersongevallen." Ze pleit voor meer acties zoals De Verkeersveilige Dag.

Lees meer »