Nieuwsfeed

Erdogan krijgt steun van ultranationalistische tegenstander

De Turkse extreemrechtse presidentskandidaat Sinan Ogan heeft zijn steun uitgesproken voor zittend president Recep Tayyip Erdogan. Hij haalde in de eerste ronde 5,3 procent en schaart zich voor de tweede ronde achter Erdogan.

Krantenkoppen in België

Gedaan met decumul bij Vooruit: voorzitter Conner Rousseau wil élke bekende socialist in 2024 aan het front

Conner Rousseau roept elke socialist met een beetje naamsbekendheid in 2024 naar het front: Frank Vandenbroucke denkt best nog niet te veel aan zijn pensioen en ook lokale sterkhouders zoals Jinnih Beels zullen opgevorderd worden. Ondertussen rekruteert hij overal ter lande jonge talenten om op verkiesbare plaatsen te zetten. Of ook zijn familie moet helpen om Vooruit groter te maken?

Lees meer »

Burgemeester Auckland roept noodtoestand uit wegens zware regenval

In de grootste stad van Nieuw-Zeeland, Auckland, is dinsdag de noodtoestand afgekondigd wegens zware regenval. De stad is, net als grote delen van de rest van het land, getroffen door noodweer. Dinsdagochtend meldde weerinstituut NIWA dat er meer dan 45 millimeter regen per uur viel. In Nederland noemen we neerslag boven de 25 millimeter in één uur een hoosbui.

Lees meer »

“Er is een brede waaier aan hartritmestoornissen, van heel onschuldig tot gevaarlijk”: cardioloog legt uit wat je moet doen als je hart op hol slaat

Xandee ging drie weken geleden opnieuw onder het mes voor een vierde hartoperatie. “Ik kreeg opnieuw last van hartkloppingen, alsof ik een hartaanval kreeg”, getuigt de zangeres. Zulke hartkloppingen kunnen behoorlijk angstaanjagend zijn. Maar wat kan de oorzaak zijn? En hoe reageer je het best op het moment zelf? Wij vroegen advies aan de bekendste hartspecialist van ons land, Pedro

Lees meer »

Trump-uitdager DeSantis verbiedt universiteiten Florida geld uit te geven aan diversiteit

Universiteiten in Florida mogen voortaan geen geld meer uitgeven aan fondsen die diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit promoten. Gouverneur Ron DeSantis ondertekende maandag een wet die aan dat soort programma’s een einde moet maken. DeSantis wordt al langer gezien als een uitdager van oud-president Donald Trump als Republikeinse presidentskandidaat, maar kondigde zijn plannen nog niet officieel aan.

Lees meer »

Studie Nationaal Crisiscentrum: “Belgen het best voorbereid op stormen en pandemieën”

Belgen zijn in vergelijking met andere risicosituaties het best voorbereid op hevige stormen,  pandemieën en hittegolven. Dat blijkt uit een studie die het Nationaal Crisiscentrum samen met onderzoeksbureau Independent Minds en Universiteit Gent uitvoerde. De resultaten van het onderzoek vormen een leidraad voor toekomstige risico-informatiecampagnes, dat meldt het crisiscentrum woensdag in een persbericht.

Lees meer »

KIJK. Courtois, Witsel en Lukaku in nieuwe docureeks ‘One for All’ over teleurstellend WK met Rode Duivels: “Als iedereen tegen u is, kan je geen wereldkampioen worden”

Zelden kreeg u zo’n diepe inkijk in het leven van een Rode Duivel. Thibaut Courtois, Romelu Lukaku en Axel Witsel vertellen in de nieuwe Amazon-documentaire ‘One for All’ openhartig over hun carrière bij hun clubs én bij de nationale ploeg. Onder meer de vermeende ruzie in de kleedkamer van de Belgen tijdens het WK in Qatar komt ter sprake.

Lees meer »