Nieuwsfeed

KIJK. Deze auto verbrak op één dag 23 wereldrecords

De Rimac Nevera, de elektrische hypercar van het Kroatische bedrijf Rimac, is bloedsnel. Eind april brak het sprintkanon 23 verschillende acceleratie- en/of deceleratie-wereldrecords voor productieauto’s, waaronder de sprint van 0-300 km/u in minder dan 10 seconden.

Krantenkoppen in België

Hoe zal AI ons dagelijks leven in de toekomst veranderen? “Een huishoudrobot zal deel zijn van bijna elk gezin”

Van chatrobots tot slimme huishoudtoestellen en zelfrijdende auto’s. Al deze toepassingen zijn gemaakt met de hulp van artificiële of kunstmatige intelligentie. Het is booming business, want wereldwijd strijden bedrijven met elkaar om AI-toepassingen te lanceren. Hoe zal dit verder evolueren? En vooral: hoe zal het ons dagelijks leven de komende jaren veranderen? Drie experts kijken in hun glazen bol en

Lees meer »

Franse regering voert strijd tegen fiscale fraude op: “ultrarijken” en multinationals in het vizier

De Franse regering wil de strijd tegen fiscale fraude opvoeren. Met een nieuw plan richt Parijs de blik op de “ultrarijken” en multinationals. Een en ander moet de “druk op de middenklasse” of bijvoorbeeld de kleine zelfstandigen verlichten. Het plan moet die groepen “zuurstof geven”, verklaarde minister van Begroting Gabriel Attal dinsdag bij radiozender France Inter.

Lees meer »

5 recepten die de zomer toch nog in je bord brengen: “Dit gerecht haalt instant de Italiaanse zon in huis”

Het is nog even aftellen tot de zomervakantie, maar met de recepten die onze HLN-chefs deze week voorschotelen lijkt die op slag dichterbij. Sandra Bekkari legt uit hoe je heerlijke Siciliaanse pasta alla norma op tafel tovert, Piet Huysentruyt raadt een verfrissende Waldorfsalade aan en Jelle Beeckman haalt Griekenland naar je keuken met z’n volledig huisgemaakte pita gyros. Om je

Lees meer »

EXCLUSIEF. Het fortuin van de Saksen-Coburgs (2): hoe rijk zijn koning Filip en koningin Mathilde?

Koning Albert (88) is de ‘vastgoedkoning van Laken’ met kastelen, villa’s en appartementen in ons land en buitenverblijven in Frankrijk en Italië. Daarmee vergeleken hebben zijn zonen een magere immoportefeuille. Koning Filip (63) bezit ‘slechts’ één eigen buitenverblijf en dat is naar koninklijke normen een bescheiden stulpje. En prins Laurent (59) laat zijn villa in Italië dan weer verkommeren. In

Lees meer »

Retinol, vitamine C, hyaluronzuur: klinkt dit als Chinees voor jou? Huidexpert tipt de nuttigste ingrediënten

Hyaluronzuur, retinol, vitamine C: tegenwoordig sieren allerlei moeilijke namen de potjes van huidverzorging. En allemaal beloven ze een mooiere, strakkere huid. Maar welke ingrediënten maken die belofte waar? Wat moet je smeren, wil je rimpel- en puistjesvrij blijven? En welke zijn het geld echt waard? Een dermatoloog tipt wat jouw huid nodig heeft en wat niet. “Een stuk of drie,

Lees meer »

Gentse proeffabriek maakt schoonmaakmiddelen uit aardappelschillen en voedselafval van supermarkten

In de Gentse haven ontwikkelt de Bio Base Europe Pilot Plant schoonmaakmiddelen op basis van aardappelschillen, suikerbietenpulp en voedingsafval. De nieuwe allesreiniger en toiletreiniger komen vandaag op de markt. De ontwikkeling gebeurde met een fonds van bijna 7 miljoen euro, waar zowel de industrie als Europa geld in steken. De twee nieuwe producten zijn de eerste resultaten van de nieuwe

Lees meer »