Nieuwsfeed

Meer arrestaties rond geplande staatsgreep in Duitsland

De Duitse politie heeft nog eens drie mensen gearresteerd in verband met een geplande staatsgreep door rechtse extremisten. Volgens de Duitse omroepen ARD en SWR gaat het om een vrouw en twee mannen. Ze zouden deel uitmaken van een splintergroepering van de extremistische Reichsbürger-beweging. De groep wordt geleid door de adellijke vastgoedhandelaar prins Heinrich XIII Reuss. In het gedroomde nieuwe Duitsland van na de staatsgreep zou hij voorlopig regent van de Duitse natie kunnen worden.

Krantenkoppen in België

REPORTAGE. Tussen de 75 daklozen op de luchthaven van Zaventem: “Ik loop rond met koffers, kleren en make-up van reizigers, daarom ben ik onherkenbaar”

Ze zien eruit als reizigers, met valiezen op een karretje en in comfortabele kleren om te vliegen, maar 75 daklozen wonen op de luchthaven. “Het is hier warm, mensen geven cadeautjes en we hebben voorzieningen genoeg”, vertellen ze. Maar de overlast neemt toe: “Elke dag wordt er hier gestolen of ze ‘pissen’ dronken tussen de winkelrekken”. Handelaars smeken om maatregelen

Lees meer »

Record: 766.000 buitenlanders aan het werk in België

Nooit waren meer buitenlanders aan het werk in België. Dat blijkt uit onderzoek van hr-dienstengroep Acerta. In vijf jaar tijd is hun aantal met een kwart gestegen tot zo’n 766.000. De grootste groepen buitenlandse werkkrachten zijn Marokkanen en Fransen. En er gapen grote verschillen tussen de verschillende sectoren. “Onze maatschappij wordt diverser. Het is dus maar logisch dat de werkvloer

Lees meer »

De vijf boeken van de week: de zussen Mitford, een eerlijke getuigenis van een moeder en Quentin Tarantino

Flip Feyten duikt in het leven van een excentrieke Britse adellijke familie, Hanan Challouki spreekt over de onzekerheden van het moederschap in "Imposter moeder". Lander Deweer reconstrueert drie dagen uit het leven van Vincent Van Gogh, regisseur Quentin Tarantino schríjft een non-fictieboek en de Vlaamse wetenschapper Thomas Hertog scoort een bestseller met "Het ontstaan van de tijd. Mijn reis met

Lees meer »

PS wil weer regeringscommissaris in raad van bestuur Bpost

Volgens de PS moet er weer een regeringscommissaris in de raad van bestuur van bpost komen. Dat heeft PS-parlementslid Jean-Marc Delizée, ook voorzitter van de commissie Overheidsbedrijven, gezegd op LN24. Daar uitte hij ook scherpe kritiek op hoe Alexander De Croo, in de vorige regering bevoegd voor bpost, het dossier beheerd heeft.

Lees meer »

Een valse noot is toegestaan: Koen en Nono Wauters nemen flitsende videoclip op met kindjes UZ Gent. “Je mag zijn wie je bent”

68 kinderen, waarvan een groot deel ‘revaliderende’ jongeren, hebben een professionele videoclip opgenomen onder toeziend oog van Koen en Nono Wauters. Ze brengen hun clip op het Clouseau-nummer ‘En Dans’, waar ze een eigen bewerken van hebben gemaakt. “Het is een inspirerende clip geworden.” Neem het van ons aan, er zit talent in het jonge Gentse geweld.

Lees meer »