Nieuwsfeed

Monniken gaan strijd aan tegen woekerhandel van hun beroemde Westvleteren-trappist in Nederland

De monniken van de Sint-Sixtusabdij zijn een proefproject gestart. Hun wereldvermaarde brouwsels van Trappist Westvleteren zullen binnenkort in een groot aantal onafhankelijke Nederlandse slijterijen verkrijgbaar zijn. Zo willen ze de illegale woekerhandel bij onze noorderburen terugdringen.

Krantenkoppen in België

Vliegtuigje neergestort in Zwitserland: drie doden

In het westen van Zwitserland is een sportvliegtuig neergestort op een steile helling bij de gemeente Ponts-de-Martel, in het kanton Neuchâtel (Neuenburg). Verscheidene mensen zijn daarbij om het leven gekomen, zo heeft een woordvoerder van de kantonnale politie bevestigd na berichtgeving door de Zwitserse radiozender RTN.

Lees meer »

Gemiddeld studentenkot kost volgend jaar 514 euro per maand: “Je zal maar 3 kinderen hebben die op kot willen”

Een kot in een Vlaamse studentenstad wordt volgend academiejaar 13,46 procent duurder. Dat zegt Kristophe Thijs, directeur van de beroepsvereniging van vastgoedmakelaars CIB op basis van de eerste afgesloten contracten. Vorig academiejaar kwam er al eens 6,84 procent bij, zo zit je aan een prijsstijging van 20 procent op twee jaar tijd. “Dat komt niet alleen door de gierende inflatie,

Lees meer »

WUYTS & VLAEMINCK. “Remco moet en zál voor het roze gaan in de openingstijdrit”: de ultieme voorbeschouwing op de Giro

Zaterdag is het zover. Dan start de 106de Ronde van Italië. Stijn Vlaeminck, Michel Wuyts en Jan Bakelants blikken vooruit en bespreken onder meer de kansen van Remco Evenepoel, het parcours en de concurrentie. Ook Arthur van Dongen, ploegleider van Primoz Roglic, komt daarbij aan het woord. Luister hierboven naar de ultieme voorbeschouwing op de Giro in ‘Wuyts & Vlaeminck’,

Lees meer »