Nieuwsfeed

“Of ik de kritiek begrijp? Daar heb ik het later over”: Paul Van den Bulck na ontslag als voorzitter van voetbalbond, Pascale Van Damme neemt over

Pascale Van Damme (54) wordt de eerste vrouwelijke voorzitter van de Belgische voetbalbond. Ze neemt de fakkel over van Paul Van den Bulck, die vanmiddag ontslag nam.

Krantenkoppen in België

David Beckham steekt de draak met echtgenote in make-up-tutorial: “Blijkbaar is dit de beste manier volgens Victoria Beckham beauty!”

In een nieuwe video van Victoria Beckham op de TikTok verschijnt niet zij, maar haar man David Beckham voor een ‘make-up tutorial’. Het filmpje wordt gepost nadat Victoria Beckham eerst zélf haar make-up routine deelde. David Beckham doet alsof ook hij zijn make-up routine deelt en gaat op de video aan de slag met verschillende kwasten. Al blijkt hij al

Lees meer »

Ruim 130 doden na overstromingen in Rwanda en Oeganda

Zware regenval en overstromingen hebben al 127 mensenlevens geëist in het Centraal-Afrikaanse Rwanda. In het noorden, zuiden en westen van Rwanda zijn reddingsteams aan de slag, en vele mensen worden geëvacueerd. In buurland Oeganda zijn volgens het Rode Kruis 6 doden gevallen.

Lees meer »

GETEST. Tuinexpert beoordeelt populaire robotmaaiers: “Dit model maait 2 uur aan een stuk én is bijzonder stil”

Vergeet het vertrouwde geronk van benzinemaaiers, stille robotmaaiers palmen onze gazons in. Zoveel gemakkelijker én beter voor je grasmat. Maar hoe kiezen? Onze tuinexpert Laurence Machiels vergelijkt de meest populaire modellen van het moment en geeft advies: “Kies je robotmaaier altijd met een capaciteit van 10 procent groter dan de oppervlakte van je gazon.”

Lees meer »

Bekerwinst als slotstuk van zeven vette jaren… of zeven magere jaren? “Antwerp gaat vooruit als een TGV en de Heizel is geen eindstation”

Paul Gheysens (69) kan zijn tweede beker winnen met Antwerp. Een potentieel orgelpunt van zeven vette jaren. Of eerder een keerpunt na zeven magere? Voor u boos zou doorscrollen naar de lezersreacties na het lezen van deze inleiding nog dit: vier insiders vertellen hoe zij het stamnummer één hebben zien evolueren. “Je wil niet weten hoeveel deurwaarders ik in mijn

Lees meer »

Zelenski krijgt Karelsprijs én Duits wapenpakket

Bij het bezoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski aan Duitsland maakte de regering-Scholz bekend dat ze voor 2,7 miljard euro extra militaire steun uittrekt. Het gaat om gepantserde ­gevechtsvoertuigen, tanks van het Leopard I-type, raketten voor luchtafweer en observatiedrones. Met het wapenpakket verdubbelt Duitsland zijn militaire steun aan Kiev.

Lees meer »

Europees Parlement legt generatieve AI extra strenge regels op: “Eerste wetgeving van zijn soort”

De Europese Unie staat op het punt om als eerste mondiale speler een regelgevend kader voor artificiële intelligentie (AI) aan te nemen. Het Europees Parlement heeft vandaag zijn standpunt vastgelegd in de aanloop naar de onderhandelingen met de lidstaten en de Europese Commissie. Aan de zogenaamde AI Act heeft het bijkomende verplichtingen toegevoegd voor generatieve AI, die zelf teksten, beelden

Lees meer »