Nieuwsfeed

Omwonenden 3M spannen groepsvordering aan tegen chemiereus

18:49 Een burgercollectief uit Zwijndrecht wil de chemiereus 3M met een massaprocedure voor de vrederechter aansprakelijk stellen voor de verspreiding van vervuilende PFAS-chemicaliën. De aanklacht luidt op…

Krantenkoppen in België

PORTRET. Via Antarctica en de Mont Blanc naar Tubeke: wie is Pascale Van Damme, de eerste vrouwelijke voorzitter van de voetbalbond?

Pascale Van Damme (54) is de eerste vrouwelijke voorzitter in 128 jaar Belgische voetbalbond. In het dagelijkse leven is ze topmanager bij IT-reus Dell. Maar Van Damme wil vooral veel méér zijn dan bedrijfsleider, ziet ex-judoka en vriendin Gella Vandecaveye: “In december zaten we zestien dagen in Antarctica. Voor Pascale is het leven veel meer dan werken.” Een portret van

Lees meer »

Verlies je je sociale energietarief? Ga nu al op zoek naar een commercieel alternatief en vermijd zo een financiële domper

Bijna 2,5 jaar lang genoot iedereen met een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen van het sociale tarief voor aardgas en elektriciteit. Daar komt vanaf juli een einde aan: 400.000 gezinnen vallen dan terug op de commerciële energietarieven. De financiële gevolgen van deze beslissing lopen op jaarbasis al snel op. Mijnenergie.be gaat na hoe je de impact toch maximaal beperkt.

Lees meer »

ANALYSE. Professor Holslag waarschuwt: “Er heerst een misplaatste overwinningsroes in Europa”

De energieprijzen dalen. Bedrijven maken forse winst. Ruim een jaar na de Russische invasie in Oekraïne lijkt de schade mee te vallen. “Maar het valt eigenlijk niet mee”, waarschuwt professor internationale politiek Jonathan Holslag (VUB). In deze exclusieve analyse voor HLN voorspelt Holslag dat deze oorlog slechts het voorspel is van een veel grotere krachtmeting tussen China en de VS.

Lees meer »

Dagverblijven die kindjes uit horrorcrèche opvangen zélf met sluiting bedreigd: “We kunnen ze toch niet op straat zetten?”

Vier Oudenaardse kinderdagverblijven moeten wegens overcapaciteit kindjes aan de deur zetten. Het gaat om de crèches die tijdelijk extra capaciteit kregen voor de opvang van kindjes uit de gesloten horrorcrèche ’t (B)engeltje in Leupegem. “Als we niet zo snel mogelijk afbouwen, dreigt de sluiting”, zegt Sofie De Coninck van kinderopvang Nellie & Sezar.

Lees meer »