Nieuwsfeed

Virton verliest eerste juridische slag in machtsstrijd Europees voetbal

22:33 Tweedeklasser Lommel behoudt zijn toegangsticket tot het profvoetbal volgend seizoen. Dat is beslist door een Belgisch rechter in een zaak die het Europese voetbal voor altijd in een andere plooi kan …

Krantenkoppen in België

Collega’s en vrienden werken huis af van dakwerker Hans (33), die na zware val rug, nek, beide enkels en 9 ribben brak: “Geen woorden voor”

Drie weken geleden maakte dakwerker Hans Vansteenkiste een zware val van op zo’n acht meter hoogte. De 33-jarige Izegemnaar brak daarbij negen ribben, wervels in de nek en rug en verbrijzelde zijn beide enkels. Vrienden en familie sprongen de afgelopen weken meteen in de bres om de verbouwingen ten huize Hans en Elena af te werken. Zijn oud-collega’s van Saniroof

Lees meer »

Von der Leyen: “EU heeft bewijzen van omzeiling sancties via China”

Verscheidene firma’s die in China ingeschreven zijn, zijn volgens de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, betrokken bij het omzeilen van de sancties tegen Rusland. We hebben “duidelijke bewijzen” dat “een achttal bedrijven” via derde landen goederen uit de Europese Unie die onder de sancties vallen, rechtstreeks aan Rusland leveren, zei von der Leyen aan de Duitse

Lees meer »

Wat is het FODMAP-dieet waarmee je het prikkelbare darmsyndroom kan tegengaan? “1 op de 10 Belgen heeft hier last van”

Actrice Tinne Oltmans, bekend van onder meer Ghost Rockers en Lisa, vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat ze het prikkelbare darmsyndroom heeft, ook wel de onzichtbare darmziekte genoemd. Ze volgt daarvoor een medisch FODMAP-dieet. Maar wat is dat syndroom precies? Hoe herken je het? En kan voeding het ook echt oplossen op lange termijn of niet? Gastro-enteroloog Heiko

Lees meer »

RECENSIE. ‘White House Plumbers’: “De ene HBO-satire is de andere niet”

De makers van ‘Veep’ (en een producent van ‘Succession’) hebben nog eens de koppen bij elkaar gestoken voor een politieke satire. Dit keer houden ze het Watergateschandaal van Richard Nixon uit 1972 opnieuw onder het licht in een vijfdelige HBO-serie op Streamz waarin Woody Harrelson en Justin Theroux in de huid kruipen van de ‘meesterbreinen’ die per ongeluk een bom

Lees meer »

Ondernemingsraad bij Delhaize andermaal maat voor niets

Het overleg tussen vakbonden en directie van supermarktketen Delhaize heeft opnieuw niets opgeleverd. De vakbondsmensen zijn uit de ondernemingsraad opgestapt toen de directie haar toekomstplan wilde bespreken. De politie was in groten getale aanwezig aan de hoofdzetel van Delhaize in Zellik, maar naast de deelnemers aan de ondernemingsraad daagden er geen andere vakbondsmensen op.

Lees meer »

Het hart van San Francisco is uitgestorven

Het centrum van San Francisco wordt hard getroffen door de ontslagrondes en het thuiswerkbeleid van grote tech­bedrijven. Een op de drie kantoren staat er leeg. Ook restaurants, bioscopen en ­koffie­­­­­bars verdwijnen. ‘Man, het was hier zo mooi. Ik weet niet waar het is misgegaan.’

Lees meer »

Na de staking, nu de zieken bij Delhaize: “In sommige winkels heeft meer dan de helft van het personeel een ziektebriefje”

Supermarktketen Delhaize kampt met opvallend meer afwezigheden door ziekte dan normaal. Een uitloper van het sociaal conflict, dat al twee maanden woedt. In sommige vestigingen moeten zelfs extra maatregelen genomen worden om de normale werking te garanderen, klinkt het. Vanuit vakbondshoek luidt vooral begrip voor de zieken: “Als je na zo’n historische staking van acht weken geen of amper vooruitgang

Lees meer »

“Slechts 8 procent van Belgen doet niet aan online bankieren”

Slechts acht procent van de Belgen doet niet aan online bankieren. Dat blijkt uit een online bevraging in opdracht van Febelfin, de federatie van de financiële sector in ons land. Het aantal Belgen dat zijn transacties via het internet uitvoert, blijft jaar na jaar toenemen. Toch blijft fysiek contact met de bank belangrijk, zeker voor belangrijke beslissingen.

Lees meer »

Voorjaarsrevelatie en Jumbo-aanwinst Jorgenson geeft inzicht in zijn ‘grote stap voorwaarts’: “Elke cent van mijn salaris uitgegeven om beter te worden”

Een 23-jarige renner van Movistar post iets op sociale media. Op zich niets bijzonders, maar niet deze keer. Matteo Jorgenson reeg dit voorjaar de ereplaatsen aan elkaar, werd vorige week nog tweede in de Ronde van Romandië en dat heeft hem bloed, zweet en tranen gekost. Dat vertelde hij in een openhartig draadje op Twitter. “Dit was mijn beste voorjaar

Lees meer »