Nieuwsfeed

Wall Street: de strijd om de obesitaspatiënt

21:16 In de VS blijven rekenen beleggers nog altijd op een goede afloop van de onderhandelingen over een verhoging van het schuldenplafond. De farmareus Pfizer boekte sterke onderzoeksresultaten met zijn af…

Krantenkoppen in België

AZ Maria Middelares uit Gent zet al het personeel in de bloemen op dag van de verpleegkunde: “Dat extra schouderklopje doet deugd”

Het is vandaag internationale dag van de verpleegkunde. In het AZ Maria Middelares ziekenhuis in Gent dopen ze die dag om tot "dag van de medewerker". Het personeel wordt er getrakteerd op een barbecue. “Elke schakel in het ziekenhuis is belangrijk. Niet alleen verpleegkundigen, maar elke medewerker verdient het om in de schijnwerper te staan”, vertelt hoofdverpleegkundige Philippe Duym aan

Lees meer »

Waarom moet je je papieren rijbewijs afgeven als je het laat vernieuwen?

Als je om een nieuw elektronisch rijbewijs gaat, zo eentje in de vorm van een bankkaart, dan moet je je papieren versie afgeven. Heel wat luisteraars van "De inspecteur" vinden dit pure nostalgie en hechten er emotionele waarde aan. Waarom wordt je papieren versie niet gewoon ongeldig gemaakt, zoals bij een internationaal paspoort? Daar wordt gewoon een stuk afgeknipt.

Lees meer »

Vader Evenepoel ziet zijn zoon met pijn in het hart uit de Giro stappen en doet oproep: “Nieuwe voorzorgsmaatregelen dringen zich op”

Wat een verrassings-acte de présence moest worden voor Moederdag en in eerste instantie uitdraaide op een feestje na de zege in de tweede tijdrit, mondde finaal uit in ontgoocheling. Pa Patrick, moeder Agna en vrouwlief Oumi zagen hun held in Cesena na een positieve Covid-controle noodgedwongen uit de Ronde van Italië stappen. “Het virus is duidelijk niet weg. Iedereen moet

Lees meer »

Arabische Liga laat Syrië opnieuw toe

Syrië mag opnieuw toetreden tot de Arabische Liga. Dat hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga zondag beslist in Caïro. Volgens de tekst die de ministers hebben gestemd, zal de regering van Syrië opnieuw zetelen in de Arabische Liga. Die beslissing gaat onmiddellijk van kracht.

Lees meer »