Nieuwsfeed

Wat zit er in een curryworst?

We weten dat Vlamingen grote fan zijn van een frikandel of een curryworst: meer dan één op de drie mensen bestelt het liefst een curryworst of lange hamburger in de frituur. Maar wat zit er eigenlijk in die frikandel? Volgens sommigen alleen maar slachtafval, ogen of beenderen van dieren. Klopt dat? En hoe zit het met een plantaardige frikandel? Onze journalist vroeg het aan Marieke van Balen van de bekende fabrikant Mora.

Krantenkoppen in België

Mechelen zet opnieuw vallen om exotische schildpadden te vangen die inheemse vissen en planten opeten

Mechelen heeft opnieuw vallen uitgezet om exotische schildpadden te vangen aan de Vrouwvliet, een zijrivier van de Dijle. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De Roodwang-, Geelbuik- en Geelwangschildpadden vormen er een bedreiging voor enkele inheemse vissen en planten. Twee jaar geleden werden als eens vallen uitgezet, maar nu duiken de schildpadden dus opnieuw op en om de situatie onder controle

Lees meer »

INTERVIEW. Gouverneur Jos Lantmeeters (59) na grootste rave in ons land: “Alles opgeteld riskeren organisatoren redelijk zware straffen”

De een vond hem veel te laks en te laat, de ander loofde zijn ‘psychologische’ aanpak: geen machtsvertoon en inzetten op vreemdzaam vertrek. Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters blikt terug op de drie dagen durende rave in Sint-Truiden. “We waren ervan overtuigd dat ze de hele week zouden blijven, maar donderdag hadden ze nooit gehaald. Onze einddatum was vandaag.”

Lees meer »

Wat is graaiflatie? “Dat bedrijven hun winsten proberen maximaliseren, kan je niet vermijden”

Onze koopkracht staat onder druk door de inflatie. Producten en diensten worden duurder, waardoor we met hetzelfde bedrag minder kunnen kopen dan een jaar geleden. Toch noteren veel bedrijven torenhoge winsten. Economen hebben er een nieuw woord voor: graaiflatie. "Graaiflatie is verantwoordelijk voor twee derde van de prijsstijgingen. Je kan in ons systeem niet vermijden dat bedrijven hun winsten proberen

Lees meer »

IN BEELD. Core Festival trapt de zomer af onder stralende zon

Perfecte timing. Onder de eerste echte zomerzon geeft Core Festival in Brussel het startschot van het festivalseizoen. Het liefdeskind van Tomorrowland en Rock Werchter verwacht zaterdag 20.000 bezoekers, en hoopt zondag even goed te doen. Met Angèle als headliner gaan de festivalgangers een eerste climax van het weekend tegemoet.

Lees meer »