Nieuwsfeed

Auteur E. Jean Carroll dient nieuwe klacht in tegen Trump wegens smaad

Nauwelijks twee weken nadat Donald Trump werd veroordeeld tot het betalen van een forse schadevergoeding wegens seksueel misbruik en smaad, onderneemt auteur E. Jean Carroll opnieuw juridische stappen tegen de vroegere Amerikaanse president. Dat melden Amerikaanse media, op basis van gerechtelijke documenten. De nieuwe klacht is een gevolg van een interview dat Trump kort na zijn veroordeling heeft gegeven.

Krantenkoppen in België

7 monden voeden? Het kost Hannelore en Andy 480 euro per week: “We zouden veel geld kunnen besparen, maar vers en lekker is belangrijker”

Tot vorig jaar leefde het gezin van Andy en Hannelore ‘uit de diepvries’. Ze kochten vlees en diepvriesgroenten en maakten op basis van die aankopen een weekmenu met elke week één restjesdag. Een halfjaar geleden gooiden ze het roer om: ze schakelden de diepvriezers uit en begonnen volop vers te koken. Niet evident, als je zeven monden te eten moet

Lees meer »

Ed Sheeran viert nieuwe plaat en overwinning plagiaatzaak met een verrassingsconcert op straat

Het zijn geweldige tijden voor de Britse zanger Ed Sheeran (32). Hij won deze week zijn plagiaatzaak, lanceerde zijn gloednieuwe plaat ‘-’ (lees: ‘Subtract’) én deelde zijn vierdelige docureeks ‘The Sum Of It All’. Reden genoeg om te vieren. En dat is exact wat de singer-songwriter heeft gedaan. Afgelopen vrijdag verraste hij zijn trouwe fans met een geïmproviseerd optreden op

Lees meer »

Dashcam filmt hoe neergeschoten raket inslaat op drukke snelweg in Kiev

Kiev werd maandag opnieuw opgeschrikt door hevige Russische luchtaanvallen. De Oekraïense luchtafweer kon de meeste raketten neerhalen, maar de brokstukken richtten schade aan. Bovenstaande video toont hoe een restant van een onderschepte raket op klaarlichte dag neerkwam op een drukke snelweg. Minstens een persoon raakte maandag bij de aanvallen op de hoofdstad gewond.

Lees meer »

Zo bescherm je je fiets beter tegen diefstal: “Let op met gps-trackers”

In tijden dat we allemaal meer aan het fietsen zijn, is het des te frustrerender je dure fiets gestolen te zien. Maar geen zorgen, er is beterschap op komst. De federale regering heeft de strijd tegen fietsdiefstal opgenomen in het Nationaal Veiligheidsplan. In afwachting van een centraal fietsregister dat binnenkort wordt uitgerold, geven experts advies hoe je je tweewieler beter

Lees meer »

Britse schrijver Martin Amis (73) overleden

Martin Amis, een van de bekendste schrijvers uit Groot-Brittannië, is overleden aan de gevolgen van slokdarmkanker. Amis schreef zo’n 15 romans, vaak gekenmerkt door zwarte humor. De verfilming van zijn Holocaustroman "Zone of interest" ging gisteren nog maar in première op het filmfestival van Cannes.

Lees meer »

Ophef door uitbreidingsplannen van ‘seksparkings’ langs E313

Diepenbeek heeft plannen om de parkings langs de E313 uit te breiden, maar dat veroorzaakt ophef in de Limburgse gemeente. De snelwegparkings staan niet alleen bekend onder mannen die er op zoek zijn naar snelle seks, er ligt ook zwerfvuil en er parkeren truckchauffeurs die via de velden winkels of cafés zoeken. Dat leidt nu al tot overlast, klinkt het

Lees meer »

De Sutter wil kwijting van bestuurders Bpost uitstellen

Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) wil de kwijting van de bestuurders van bpost uitstellen "tot duidelijk wordt dat hen niets te verwijten valt in alles wat naar bovenkwam de afgelopen weken". Die kwijting werd normaal woensdag besproken op de Algemene Vergadering, maar De Sutter wil dat bpost dat punt van de agenda haalt.

Lees meer »