Nieuwsfeed

Maria en Dries gingen bijna 10 jaar lang op pad om Vlaamse kapelletjes in kaart te brengen: “Een Volkswagen versleten met onze zoektocht”

Net geen tien jaar lang brachten Maria en haar – intussen overleden – compagnon Dries Vlaamse kapelletjes in kaart, stafkaart bij de hand. Vandaag rekent het platform ‘Kapelletjes in Vlaanderen’ op jou om hun levenswerk af te maken. “Dries en ik versleten een Volkswagen terwijl we Vlaanderen doorkruisten.”

Krantenkoppen in België

Liveblog – Indrukwekkende politiemacht ontplooit zich in Londen voor de kroning van Charles III

Voor het Britse koningshuis is het vandaag een historische dag: bijna 70 jaar na koningin Elizabeth II wordt oudste zoon Charles (74) formeel tot koning gekroond samen met zijn vrouw Camilla. Sinds vanochtend ontplooit zich een indrukwekkende politiemacht in Londen. Volg hier live de kroningsdag met traditionele koetsrit, religieuze ceremonie in Westminster Abbey en langverwachte balkonverschijning.

Lees meer »

Oegandees parlement neemt nieuwe versie van omstreden antihomowet aan

De zeer strenge en omstreden antihomowet in Oeganda is toch bijna ongewijzigd aangenomen door het parlement. De Oegandese president Yoweri Museveni had de wet eerder teruggestuurd met een aantal voorstellen om ze te versoepelen, maar de zwaarste maatregelen zijn blijven staan. Het is nog onduidelijk of de president deze beperkt aangepaste wet wel gaat ondertekenen.

Lees meer »

Helft van patiënten met lichte vorm van hartfalen overleeft geen tien jaar: nieuwe techniek geeft hoop

Goed nieuws voor wie aan hartfalen lijdt: de chronische en ongeneeslijke ziekte waarbij je hart niet meer voldoende zuurstofrijk bloed naar je spieren en organen pompt. Bij drie patiënten met hartfalen brachten cardiologen van het ZAS Hartcentrum stents aan in de longslagaders, waardoor de levenskwaliteit en het inspanningsvermogen aanzienlijk stijgt. Wat houdt de ingreep precies in?

Lees meer »

INTERVIEW. Aron Dønnum over revival van Standard, Haaland en z’n (vele) tattoos: “Op mijn benen houd ik nog wat plaats vrij voor als ik vader word”

Geen speler die de transformatie van Standard beter belichaamt dan de Noor Aron Dønnum (25). “Ronny Deila heeft hier alles veranderd. Ik hoop en denk dat hij blijft.” Maak kennis met ‘The King of the North’ van de Rouches, die zijn vriendin ten huwelijk vroeg tussen de vuurpijlen in een vol Sclessin: “Van een twintig meter hoge klif in het

Lees meer »